,

Da, a trecut o lună deja de când am decis că e timpul să îmi schimb stilul de viață și să mă port și să mănânc… sănătos. Ați spune poate că a fost super ușor (nu a fost), poate veți crede că m-am înfometat (never happened). Încă mai am scăpări, momente dezorganizate (this is the mother of all problems) dar am învățat multe.

Vi le spun și vouă, pe scurt și organizat

1. Cântarul este dușmanul meu. Nu mă mai urc pe el. E irelevant. Deși s-a blocat de o vreme la 67 de kilograme, zilele trecute am reîncăput lejer în blugii de 66 de kilograme. So fuck it, i-am scos bateriile și am pus pe el un teanc de reviste.

2. După tratamentele de la Belle Maison Spa, pielea mea se schimbă pe zi ce trece… în bine. Se reduce vizbil celulita, mă simt mai ușoară, este mai catifelată și overall am o stare de spirit mai bună. Plus că e mega relaxare și nu de puține ori am reușit să adorm, mai ales la Presoterapie (my favourite!).

3. Vali se distrează. Pentru că testăm tot felul de exerciții noi, pe care le urăsc la început dar îmi plac pe măsură ce devin mai ușor de realizat și pentru că îmi dau seama cât de mult mă ajută.

4. Am slăbit 5 kilograme în prima lună. Fără un efort masiv. Doar cu sport și proceduri de remodelare, și cu o minimă grijă la alimentație. Am mâncat și dulciuri să știți. Am mai mâncat și la 12 noaptea. Dar am ținut să mănânc trei mese pe zi minim, să nu beau băuturi carbogazoase și îndulcite, și am evitat mâncarea preparată în grăsime.

5. Odată cu revoluția asta legată de propriul corp, va începe LUNA SPARTANĂ. De mâine adică, cu extreme make over de îngrijire completă, pentru că vreau să îmi testez limitele și să văd cum pot evolua într-o lună.

Și acum, despre LUNA SPARTANĂ.

– antrenamente de trei ori pe săptămână, cu Vali.

– antrenamente ușoare de 20 min acasă, în fiecare seară

– alimentație echilibrată, 5 mese pe zi, la ore fixe

– tratamentele de beauty de la Belle Maison Spa

– ședințe de cosmetică, hairstyle

– shopping la finalul lunii

– un photo session la finalul lunii, adică pe 5 noiembrie

Well, I say this is SPARTA! Dar o sa vedem rezultatele pe 5 noiembrie!

fitness-plan

 

0
Share
,

De când am luat în serios treaba asta cu alimentația sănătoasă, sportul și procedurile de remodelare corporală sunt mult mai atentă la reacțiile pe care le are organismul meu la această schimbare. Pentru prima dată, simt că îl ascult și că trebuie să îi dau lucrurile de care are nevoie.

Despre alimentație și sport v-am povestit, a venit timpul să vorbim despre procedurile de remodelare corporală care mi-au fost recomandate de echipa Belle Maison Spa. De slăbit am început să slăbesc ( – 4 kg sănătoase până acum), sport fac de trei ori pe săptămână, iar de lunea trecută am început lucrul “la aparate”.

După o evaluare corporală foaaarte tare care se face extrem de simplu cu un aparat deștept, am ajuns la concluzia că trebuie să dau jos aproximativ 10 kg de grăsime. Atenție! GRĂSIME! Asta înseamnă de fapt o greutate ideală de 53,5 kilograme, adică aproape 19 de dat jos (mai am 15, yeeeey!). Iată cum arată “bilețelul meu de analize”. Tare, nu?

analiza corporala belle maison spa

Bun, acestea fiind aflate, mi s-au recomandat următoarele proceduri:

Dermocell – o dată pe săptămână, pentru reducerea celulitei. Practic, nodulii aceia care dau aspectul de coajă de portocală sunt stresați până când dispar! Abia aștept! Partea bună este că rezultatele se văd foarte rapid, că nu este dureros și că nu apar vânătăi cum se întâmpla adesea în cazul masajului anticelulitic.

Presoterapie – de două ori pe săptămână, pentru că acționează asupra depozitelor de grăsime ce deformeză pielea (coajă de portocală). Este de fapt un drenaj limfatic foarte eficient și foaaaaarte plăcut.

Împachetări – de două ori pe săptămână, pentru eliminarea apei în exces, reducerea celulitei și pentru îmbunătățirea aspectului pielii.

Electrostimulare – de trei ori pe săptămână, pentru mușchi mai fermi, îmbunătățirea circulației sangvine, plus că echivalează cu aproximativ trei ore se sport continuu.

Masaj anticelulitic – o dată pe săptămână, pentru reducerea celulitei, a aspectului de coajă de portocală, pentru hidratarea pielii și drenaj limfatic.

Eu am ales să grupez procedurile în ședințe de câte două pentru relaxare totală (credeți-mă, este super mega relaxant în căsuța frumoasă de pe str. Speranței) și durează aproximativ 2 ore.

Pentru că fiecare ședință este foarte complexă, vă voi povesti în detaliu despre fiecare pe parcursul tratamentului. Până atunci, iată câteva poze cu mine înainte, ca să putem observa diferențele.

laura fatlauraspate

Mulțumesc Belle Maison Spa și lui Vali Bosioc pentru implicare și pentru că îmi sunt alături trup și suflet în această transformare.

0
Share
,

Am decis să mă împrietenesc cu sportul, doar v-am povestit despre asta. E așa, ca și cum ai știi că există o persoană pe care ți-ar plăcea mult să o ai ca prieten bun, însă niciodată nu ai stat suficient de mult timp cu ea ca să ajungi să o cunoști. Cam așa e la mine, am încercat mereu dar niciodată suficient de mult timp și suficient de motivată.

De luni însă am început să lucrez cu Vali Bosioc și am ales varianta de workout la domiciliu. Ceea ce este extraordinar pentru oamenii ca mine care nici nu apucă să se trezească bine că sunt deja la muncă iar seara ajung foarte târziu acasa. Ne vedem de trei ori pe săptămână, de la 8.30 dimineața (și aici vine prima provocare, căci programul meu aglomerat ce se încheie pe la miezul nopții și înseamnă somn de la 2-3 dimineața nu prea mă făcea să mă ridic din pat înainte de 9.30 – acum mă trezesc la 7.30).

Cu ce am început

– reglarea alimentației – 5 mese pe zi la ore aproximativ fixe / fără restricții – alimentație sănătoasă

– trei antrenamente pe săptămână (aproximativ o oră per antrenament)

– minim doi litri de apă pe zi

– mișcare ușoară seara (am adoptat cu cățel și cumva treaba asta cu mișcarea ușoară vine mai natural căci ieșim mai des în parc)

Și acum să le luăm pe rând.

Cu alimentația sunt ok. Adică am început să mă obișnuiesc cu ideea că trebuie să nu mă înfometez și că dacă îmi e foarte poftă de ceva trebuie doar să gust puțin nu să bag toată cutia. De aici am o liniște sufletească și nu mai am sentimentul ăla de vinovăție depresivă de fiecare dată când mănânc ceva dulce.

La început mi-a fost greu să respect programul cu cinci mese pe zi. Acum, după aproape două săptămâni simt că organismul meu și-a găsit programul ideal singur. Eu doar i-am dat timpul și atenția necesare pentru acest lucru. Iată un exemplu de meniu zilnic (acesta nu e prestabilit, mănânc ce îmi place!).

07.45 – o banană (ca să am energie la antrenament)

9.30 – un cappucino neîndulcit

10.30 – frigănele din două felii de pâine integrală cu ou și lapte (coapte, nu prăjite) stropite cu o linguriță de miere

13.00 – friptură cu salată de roșii

16.30 – fresh de grapefruit și portocale

19.00 – salată verde cu puțină brânză Blue Cheese și o jumătate de pară

Vi se pare puțin? Mie îmi e suficient, deși adorm pe la 2 noaptea. Seara beau multă apă și nu mi se mai face deloc foame.

Acum să vorbim puțin despre antrenamente.

Durează aproximativ o oră și nu mă plictisesc. Iar Vali este foarte cool pentru că știe să te motiveze și să îți aprecieze efortul. Programul îmbină antrenament cardio cu forță și stretching și lucrul pe grupe de mușchi. Vă spun asta sigur pentru că de când am început am descoperit niște mușchi pe care nu știam că îi am, dar care se simt în timpul antrenamentului!

Ce mi se pare foarte tare este că ne folosim de elemente din mediu precum trepte, scaune, sticle, etc. Ceea ce întărește ideea că sportul poate fi practicat de oricine și oriunde, nu ai nevoie de echipament special, ai nevoie doar de puțină răbdare și de cineva care să te învețe ce trebuie să faci.

Am făcut și febră musculară, însă la modul decent.

Rezultatele?

– dorm mai bine și mai profund, deși de multe ori aproximativ 6 ore pe noapte

– sunt mai veselă, mă simt și mai fericită

– vin la antrenamente pentru că îmi place, dincolo de dorința de a slăbi

– nu îmi mai e foame seara

– nu îmi mai e poftă de dulce tot timpul (am mai comis-o cu un tort de ciocolată și niște macarons, dar nah, asta e!)

– am ajuns la 69 de kilograme (de la 72 acum două săptămâni, vă reamintesc!)

De astăzi încep și procedurile de remodelare corporală la Belle Maison Spa și abia aștept să vă povestesc despre programul creat special pentru mine de specialiștii de acolo. Sunt foarte încântată și cumva mă simt foarte importantă cu atât de mulți oameni care sunt alături de mine ca să demonstrăm că se poate slăbi frumos și sănătos.

Deci, facem un grup de slăbire sănătoasă, ce ziceți?

wk-0709-winning-wo-0361

Mulțumesc Belle Maison Spa și lui Vali Bosioc pentru implicare și pentru că îmi sunt alături trup și suflet în această transformare.

0
Share