Lose weight now

De vreo două săptămâni încoace am o stare de nervozitate și o sensibilitate crescută, ca de început de depresie. Pe mine lumea mă vede mereu pozitivă și optimistă, cu zâmbetul pe buze și vorbăreață. Zilele astea am fost însă hater. Emo. A început cu o viroză groaznică, apoi cu niște bani mulți pe care a trebuit să îi dau repede undeva și bineînțeles că nu îi aveam, cu faptul că în ultima vreme nu m-am mai ținut deloc de programul de alimentație și doar cu ajutorul sportului am reușit să nu pun pe mine cele 5 kilograme slăbite în septembrie – octombrie.  Ce să zic, pe scurt, depresie in the making.

Până azi. Când am văzut o pereche de blugi skinny foarte frumoși în care mi-am dorit să încap. Și nu forțat, ci lejer, de parcă au fost ai mei dintotdeauna și ne-au despărțit mii de kilometri, nu 20 de kilograme! Și în mintea mea am decis că îi voi cumpăra și voi intra în ei. Repede.

Așa că vreau să văd cum mă schimb eu în 60 de zile de program de antrenament Full Body Ignition cu Vali Bosioc, cu tratamente și îngrijire corporală și cu atenție din partea mea, pentru mine. Pentru că fără asta nu se poate, dacă ies din rutina de slăbit și intru în cea de Laura freelancer, Laura la ceainărie, Laura la evenimente, Laura peste tot, s-a dus tot ce am construit.

Provocarea e lansată și pentru voi, dragele mele. Pentru că o prietenă descoperită recent (zic descoperită pentru că eu sunt convinsă că noi suntem prietene de multă vreme, și doar acum am găsit-o) deja mi se alătură. Primul pas pentru noi? Să intrăm în noul an cu maximum 59,9999 kg! 🙂

La treabă!

PS: Dacă vrei să te alături provocării de 60 de zile, lasă-ne un comentariu. Voi scrie zilnic despre programul meu și despre fiecare provocare. Hai cu noi, the more the better!

wk-0709-winning-wo-0361

0
Share
002_biggest_loser

Doar că eu nu trebuie să slăbesc 150 de kile, doar 15. Ați spune probabil că e ușor, că în câteva luni de mâncat sănătos nici n-ai ce face… dar azi am avut o revelație.

Fac sport cu Valentin Bosioc și mărturisesc că azi dimineață, în timpul celei de-a doua ture de cardio, îmi venea să plâng. Nu de durere sau oboseală, ci de nervi. De nervi că a trebuit să ajung aici, să mă lupt din nou cu kilogramele și cu mine însămi. Și atunci, pentru prima dată, i-am înțeles pe oamenii aceia supraponderali de la Biggest Loser care plâng în timpul antrenamentelor.

0
Share
fitness-plan
,

Da, a trecut o lună deja de când am decis că e timpul să îmi schimb stilul de viață și să mă port și să mănânc… sănătos. Ați spune poate că a fost super ușor (nu a fost), poate veți crede că m-am înfometat (never happened). Încă mai am scăpări, momente dezorganizate (this is the mother of all problems) dar am învățat multe.

Vi le spun și vouă, pe scurt și organizat

1. Cântarul este dușmanul meu. Nu mă mai urc pe el. E irelevant. Deși s-a blocat de o vreme la 67 de kilograme, zilele trecute am reîncăput lejer în blugii de 66 de kilograme. So fuck it, i-am scos bateriile și am pus pe el un teanc de reviste.

2. După tratamentele de la Belle Maison Spa, pielea mea se schimbă pe zi ce trece… în bine. Se reduce vizbil celulita, mă simt mai ușoară, este mai catifelată și overall am o stare de spirit mai bună. Plus că e mega relaxare și nu de puține ori am reușit să adorm, mai ales la Presoterapie (my favourite!).

3. Vali se distrează. Pentru că testăm tot felul de exerciții noi, pe care le urăsc la început dar îmi plac pe măsură ce devin mai ușor de realizat și pentru că îmi dau seama cât de mult mă ajută.

4. Am slăbit 5 kilograme în prima lună. Fără un efort masiv. Doar cu sport și proceduri de remodelare, și cu o minimă grijă la alimentație. Am mâncat și dulciuri să știți. Am mai mâncat și la 12 noaptea. Dar am ținut să mănânc trei mese pe zi minim, să nu beau băuturi carbogazoase și îndulcite, și am evitat mâncarea preparată în grăsime.

5. Odată cu revoluția asta legată de propriul corp, va începe LUNA SPARTANĂ. De mâine adică, cu extreme make over de îngrijire completă, pentru că vreau să îmi testez limitele și să văd cum pot evolua într-o lună.

Și acum, despre LUNA SPARTANĂ.

– antrenamente de trei ori pe săptămână, cu Vali.

– antrenamente ușoare de 20 min acasă, în fiecare seară

– alimentație echilibrată, 5 mese pe zi, la ore fixe

– tratamentele de beauty de la Belle Maison Spa

– ședințe de cosmetică, hairstyle

– shopping la finalul lunii

– un photo session la finalul lunii, adică pe 5 noiembrie

Well, I say this is SPARTA! Dar o sa vedem rezultatele pe 5 noiembrie!

fitness-plan

 

0
Share
wk-0709-winning-wo-0361
,

Am decis să mă împrietenesc cu sportul, doar v-am povestit despre asta. E așa, ca și cum ai știi că există o persoană pe care ți-ar plăcea mult să o ai ca prieten bun, însă niciodată nu ai stat suficient de mult timp cu ea ca să ajungi să o cunoști. Cam așa e la mine, am încercat mereu dar niciodată suficient de mult timp și suficient de motivată.

De luni însă am început să lucrez cu Vali Bosioc și am ales varianta de workout la domiciliu. Ceea ce este extraordinar pentru oamenii ca mine care nici nu apucă să se trezească bine că sunt deja la muncă iar seara ajung foarte târziu acasa. Ne vedem de trei ori pe săptămână, de la 8.30 dimineața (și aici vine prima provocare, căci programul meu aglomerat ce se încheie pe la miezul nopții și înseamnă somn de la 2-3 dimineața nu prea mă făcea să mă ridic din pat înainte de 9.30 – acum mă trezesc la 7.30).

Cu ce am început

– reglarea alimentației – 5 mese pe zi la ore aproximativ fixe / fără restricții – alimentație sănătoasă

– trei antrenamente pe săptămână (aproximativ o oră per antrenament)

– minim doi litri de apă pe zi

– mișcare ușoară seara (am adoptat cu cățel și cumva treaba asta cu mișcarea ușoară vine mai natural căci ieșim mai des în parc)

Și acum să le luăm pe rând.

Cu alimentația sunt ok. Adică am început să mă obișnuiesc cu ideea că trebuie să nu mă înfometez și că dacă îmi e foarte poftă de ceva trebuie doar să gust puțin nu să bag toată cutia. De aici am o liniște sufletească și nu mai am sentimentul ăla de vinovăție depresivă de fiecare dată când mănânc ceva dulce.

La început mi-a fost greu să respect programul cu cinci mese pe zi. Acum, după aproape două săptămâni simt că organismul meu și-a găsit programul ideal singur. Eu doar i-am dat timpul și atenția necesare pentru acest lucru. Iată un exemplu de meniu zilnic (acesta nu e prestabilit, mănânc ce îmi place!).

07.45 – o banană (ca să am energie la antrenament)

9.30 – un cappucino neîndulcit

10.30 – frigănele din două felii de pâine integrală cu ou și lapte (coapte, nu prăjite) stropite cu o linguriță de miere

13.00 – friptură cu salată de roșii

16.30 – fresh de grapefruit și portocale

19.00 – salată verde cu puțină brânză Blue Cheese și o jumătate de pară

Vi se pare puțin? Mie îmi e suficient, deși adorm pe la 2 noaptea. Seara beau multă apă și nu mi se mai face deloc foame.

Acum să vorbim puțin despre antrenamente.

Durează aproximativ o oră și nu mă plictisesc. Iar Vali este foarte cool pentru că știe să te motiveze și să îți aprecieze efortul. Programul îmbină antrenament cardio cu forță și stretching și lucrul pe grupe de mușchi. Vă spun asta sigur pentru că de când am început am descoperit niște mușchi pe care nu știam că îi am, dar care se simt în timpul antrenamentului!

Ce mi se pare foarte tare este că ne folosim de elemente din mediu precum trepte, scaune, sticle, etc. Ceea ce întărește ideea că sportul poate fi practicat de oricine și oriunde, nu ai nevoie de echipament special, ai nevoie doar de puțină răbdare și de cineva care să te învețe ce trebuie să faci.

Am făcut și febră musculară, însă la modul decent.

Rezultatele?

– dorm mai bine și mai profund, deși de multe ori aproximativ 6 ore pe noapte

– sunt mai veselă, mă simt și mai fericită

– vin la antrenamente pentru că îmi place, dincolo de dorința de a slăbi

– nu îmi mai e foame seara

– nu îmi mai e poftă de dulce tot timpul (am mai comis-o cu un tort de ciocolată și niște macarons, dar nah, asta e!)

– am ajuns la 69 de kilograme (de la 72 acum două săptămâni, vă reamintesc!)

De astăzi încep și procedurile de remodelare corporală la Belle Maison Spa și abia aștept să vă povestesc despre programul creat special pentru mine de specialiștii de acolo. Sunt foarte încântată și cumva mă simt foarte importantă cu atât de mulți oameni care sunt alături de mine ca să demonstrăm că se poate slăbi frumos și sănătos.

Deci, facem un grup de slăbire sănătoasă, ce ziceți?

wk-0709-winning-wo-0361

Mulțumesc Belle Maison Spa și lui Vali Bosioc pentru implicare și pentru că îmi sunt alături trup și suflet în această transformare.

0
Share
fat,food,friends,scale,skinny,weight-b6b37dad5fccc1110a45c23200350860_h_large
, ,

Se spune că e bine ca atunci când te apucă boala slăbitului, cel mai bine îți anunți prietenii că nu mai ai voie dulciuri, pâine, suc, grăsimi, pizza, cașcavaluri, ciocolăți, etc, etc. Ei ar trebui să îți sară frumușel în ajutor și să te lege cu cămăși de forță imaginare astfel încât tu să nu cedezi în fața prăjiturilor și pizzelor pe care ei le înfulecă cu poftă. Știți despre cine vorbesc, nu? Despre ăia pe care i-ai înfige cu moaca în farfurie și cărora le șoptești printre dinții strânși ca să nu scapi vreo bală: “Stai liniștit, sunt ok, nu mi-e poftă.”

De când am avut revelația că procesul ăsta de slăbire nu se întâmplă definitiv și irevocabil decât dacă devine un stil de viață și mindset-ul tău este pe sănătate, nu pe înfometare, mi-au sărit în ajutor prietenii adevărați. Așa l-am cunoscut pe Vali Bosioc și pe cei de la Belle Maison Spa.

Pe Vali îl știam de mult, din online. Îi citeam blogul și îmi tot povesteau prietenii comuni că este un tip foarte serios și dedicat, care pe lângă antrenor personal, devine un prieten bun care te motivează și te ajută să îți atingi scopul. I-am scris pe Facebook și mi-a răspuns imediat, mi-a povestit puțin despre principiile pe care se ghidează și am decis să ne întâlnim. Zis și făcut, sâmbăta trecută am stat de vorbă vreo două ore pe terasa de la PrioriTea despre mine și ce îmi doresc. I-am povestit istoricul meu cu dietele, am vorbit despre ce înseamnă să mănânci sănătos și despre pofte. Pentru că programul meu era unul haotic, prima temă pe care mi-a dat-o înainte să ne apucăm de treabă a fost să ajung încet, încet, la 5 mese pe zi (trei mese principale și două gustări). Nu mi-a spus nu mânca aia, nu mânca ailaltă, nu mi-a interzis nimic. Tare, nu? Din septembrie vom începe programul de antrenamente, eu am optat pentru varianta la domiciliu.

valentin bosioc

Pe cei de la Belle Maison Spa i-am cunoscut printr-o prietenă bună, care este foarte încântată de serviciile lor. Auzisem că cei ce le-au trecut pragul au ieșit de acolo mai relaxați, mai optimiști, mai odihniți. Am decis să le fac o vizită și m-au întâmpinat cu un ceai în grădină și cu povești frumoase. Le-am povestit ce am pe suflet și am urcat într-una dintre camerele spa-ului unde m-au conectat la un aparat simpatic și micuț care a scos în doi timpi și trei mișcări un bilețel, ca un diagnostic. Mi-au măsurat cantitatea de apă în exces, cantitatea de grăsime, necesarul caloric zilnic și multe alte date. Next step – stabilirea procedurilor și recomandările lor de alimente care mă vor ajuta să slăbesc. Abia aștept!

belle maison spa

Practic toate stelele se aliniază și am aliați de nădejde pe acest drum pe care am pornit și din 2 septembrie ne apucăm de treabă! Iar cu ajutorul lor, voi putea și eu să vă ofer informații corecte și relevante, pentru ca știu că suntem în aceeași barcă. Între timp, eu mănânc 5 mese pe zi la ore fixe și deja se văd diferențele. Mă bucur enorm, pentru că știu că vom inspira multe persoane să treacă de la un stil dezorganizat și haotic la o viață sănătoasă și fericită.

Nu uitați să ne urmăriți aventurile aici, pe Gastronomist.ro!

Mulțumesc Belle Maison Spa și lui Vali Bosioc pentru implicare și pentru că îmi sunt alături trup și suflet în această transformare.

 

 

0
Share