De vreo două săptămâni încoace am o stare de nervozitate și o sensibilitate crescută, ca de început de depresie. Pe mine lumea mă vede mereu pozitivă și optimistă, cu zâmbetul pe buze și vorbăreață. Zilele astea am fost însă hater. Emo. A început cu o viroză groaznică, apoi cu niște bani mulți pe care a trebuit să îi dau repede undeva și bineînțeles că nu îi aveam, cu faptul că în ultima vreme nu m-am mai ținut deloc de programul de alimentație și doar cu ajutorul sportului am reușit să nu pun pe mine cele 5 kilograme slăbite în septembrie – octombrie.  Ce să zic, pe scurt, depresie in the making.

Până azi. Când am văzut o pereche de blugi skinny foarte frumoși în care mi-am dorit să încap. Și nu forțat, ci lejer, de parcă au fost ai mei dintotdeauna și ne-au despărțit mii de kilometri, nu 20 de kilograme! Și în mintea mea am decis că îi voi cumpăra și voi intra în ei. Repede.

Așa că vreau să văd cum mă schimb eu în 60 de zile de program de antrenament Full Body Ignition cu Vali Bosioc, cu tratamente și îngrijire corporală și cu atenție din partea mea, pentru mine. Pentru că fără asta nu se poate, dacă ies din rutina de slăbit și intru în cea de Laura freelancer, Laura la ceainărie, Laura la evenimente, Laura peste tot, s-a dus tot ce am construit.

Provocarea e lansată și pentru voi, dragele mele. Pentru că o prietenă descoperită recent (zic descoperită pentru că eu sunt convinsă că noi suntem prietene de multă vreme, și doar acum am găsit-o) deja mi se alătură. Primul pas pentru noi? Să intrăm în noul an cu maximum 59,9999 kg! 🙂

La treabă!

PS: Dacă vrei să te alături provocării de 60 de zile, lasă-ne un comentariu. Voi scrie zilnic despre programul meu și despre fiecare provocare. Hai cu noi, the more the better!

wk-0709-winning-wo-0361

0
Share

…. Și în alte 10 zile vei pune la loc 12. Și uite așa începe una dintre cele mai urâte dependențe, pe care am trăit-o pe pielea mea și pe kilogramele mele.

Am fost un copil slabuț. Nu făceam mofturi la mâncare, dar așa eram eu. Apoi cu timpul și cu adolescența am mai adunat ceva kilograme, cât să nu fiu nici slabă dar nici foarte grasă. Când ma uit acum înapoi, îmi dau seama că eram “bine”. Aveam cam 55 de kilograme la o înălțime de 1,60. Decent aș zice, pentru o foodie.

Apoi a început nebunia dietelor, ajungeam să slăbesc puțin dar când terminam cura de slăbire se întorcea dublu înapoi, de parcă kilogramele izgonite veneau înapoi cu rude și prieteni. Nu vă voi povesti fiecare pas, ce mi-a spus fiecare nutriționist, pentru că v-aș plictisi și nu asta este intenția mea. Am ajuns însă la 72 de kilograme (enorm!!!) și am decis că e momentul să fac lucrurile bine de această dată.

Iată ce am învățat până acum pe propria-mi piele!

  • curele de slăbire îngrașă. În primul rând pentru că o cură înseamnă din start o restricție, iar atunci când se termină tindem să “recuperăm”. Eu am “recuperat” douăzeci de kilograme. Super! NOT.
  • nu e decât vina noastră că ajungem la dimensiuni mamut. Poate vi se pare că exagerez, dar eu nu dau vina decât pe mine că am ajuns la greutatea asta. Nu e vina prietenului căruia îi gătiți, nu e vina programului agitat, e doar vina voastră.
  • nicio cură de slăbire nu va avea rezultate de lungă durată fără sport. Am prieteni care au început să facă sport și să mănânce sănătos și arată absolut senzațional. Și am prietene care au slăbit și arată anemice și “scurse” pentru că nu au făcut deloc mișcare.
  • tratamentele corporale ajută. Am văzut cu ochii mei mămici care arătau senzațional după ce au slăbit și au optat pentru programe de remodelare corporală făcute cu răbdare și cu cap. Masajul, drenajul limfatic, împachetările și alte proceduri similare ajută la păstrarea elasticității pielii și la reducerea celulitei și a vergeturilor.

După toate schimbările prin care am trecut în ultima perioadă, a venit momentul să îmi schimb și stilul de viață într-unul sănătos și echilibrat, în care să îmbin corect și constant alimentația sănătoasă, sportul și proceduri pentru remodelare corporală și beauty. Sunt convinsă că rezultatele vor apărea, cu răbdare și încredere. Nu e ușor să strigi în gura mare că ai o problemă, știu. Dar sunt convisă că sunt foarte multe persoane în aceeași situație și vreau să îmi demonstrez mie și tuturor că se poate.

În acest serial vă voi povesti pas cu pas fiecare etapă, fiecare rezultat, fiecare noutate ce mi se va părea importantă. Voi apela la specialiști în nutriție, sport și beauty pentru ca informațiile să fie documentate și corecte. Iar eu vă voi da rețete și variante de meniuri sănătoase pentru care puteți opta, fără să apară plictiseala. Și pentru a demonstra că nu trebuie să trăim pentru diete, ci pentru noi.

De mâine începem! Sunteți pregătiți?

laura prioriteaO poza recentă cu mine, la 72 kg

0
Share