Unele dimineti trebuie neaparat sa aiba aroma de muffins cu nuca si alune proaspat scoase din cuptor. Iar eu incerc sa am dimineti dintr-astea cat mai des in ultima perioada. 🙂 Hai, la treaba, ca mor de pofta!

Ingrediente

140g unt
100g zahar fin
coaja rasa de la 1/2 lamaie
140g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt
2 oua mari batute

Pentru “topping”: alune si nuci taiate in bucati mari

Primul lucru pe care il facem este sa amestecam bine de tot untul si zaharul intr-un bol cu o lingura de lemn pana cand compozitia devine moale si cremoasa. Apoi adaugam coaja de lamaie si punem usor si ouale si faina si amestecam pana acand compozitia devine pufoasa si omogena.

Se pune amestecul in forme (cu cat mai colorate, cu atat mai bine, doar tinem la happy spirit), presaram peste nuci si alune taiate in bucati mari si coacem timp de 20 de minute la 180 grade. Cam atat. Simplu, nu?

muffin

0
Share
carpaccio

Cand mi-e pofta de carpaccio, nimic nu ma mai poate opri sa dau o fuga pana la Mega Image si sa imi cumpar toate ingredientele necesare. Il iubesc si nu puteam sa nu share-uiesc cu voi una dintre ultimele fotografii cu “bunatatea”. Cum il prepar?

In trei pasi simpli: rucola, felii delicioase de carne de vita, parmezan si otet balsamic! Ia si tu sa mori de pofta!

 

0
Share
ceainaria prioritea
,

A trecut o lună și un pic de când am deschis oficial. Mai exact pe 8 iulie, de ziua lui Kiko. De atunci, am gătit și thailandez, și italienesc, și grecesc, și mexican, am îmbunătățit rețeta limonadelor și am organizat un târg de handmade și o super expoziție de fotografie pe care o puteți admira în continuare până pe 31 august.

Acum, în timp ce pregătim evenimentele pentru toamnă, mă gândeam că abia aștept să intrați în ceainărie plini de zăpadă și noi să vă întâmpinăm veseli cu un vin fiert cu scorțișoară, sau cu un ceai fierbinte și un ștrudel cu mere aburind. Sau să vă răsfățăm cu păturici în zilele friguroase de toamnă, cu ploaie, ceai și plăcintă cu dovleac. Abia aștept să ne revedem sau să ne împrietenim. Cred că mai mult decât îmi place să gătesc îmi place să povestesc cu oamenii. Față în față, nu la telefon sau pe facebook.

Pentru că lucrul cel mai bun dintre toate lucrurile bune care ni s-au întâmplat în prima lună și jumătate sunt zecile de oameni noi pe care i-am cunoscut și care ne-au devenit prieteni.

ceainaria prioritea

 

 

0
Share
buttermilk-panna-cotta

Nu îmi place să vă dau rețete foarte complicate de mâncăruri care deși sunt delicioase, vă vor ține o eternitate în bucătărie. Vreau să vă încurajez să încercați feluri simple dar de efect, care să vă încânte simțurile și pe care să le preparați rapid. De vară, cum zic eu.

Astăzi vă propun trei deserturi cu ingrediente puține și a căror preparare nu durează mai mult de 15 minute.

 

Panna Cotta cu fructe

Mie Panna Cotta mi se pare de departe cel mai simplu de preparat desert. Iată lista de cumpărături:

– o jumătate de litru de lapte proaspăt

– o jumatate de litru de frișcă lichidă

– o păstaie de vanilie

– câteva linguri de miere

– 10 gr de gelatină

– căpșuni sau zmeură pentru ornat

Se pune gelatina la înmuiat în apă rece, conform instrucțiunilor de pe plic.

Laptele și frișca se amestecă într-o cratiță și se încălzesc la foc mic, până când conținutul este fierbinte, dar nu dă în clocot.

Se ia de pe foc, de adaugă semințele păstăii de vanilie, mierea (aici gustați ca să vedeți cât de dulce e) și la final gelatina, care se amestecă bine în compoziție, până când se topește complet. Se toarnă în forme (sau pahare) și se dă câteva ore la frigider.

 

Măr umplut cu înghețată

Se ia un măr mediu și i se scoate conținutul ca să facem loc înghetatei. Punem înauntru puțin rom, scorțișoară și o linguriță de miere și îl dam 10 minute la cuptor, să se înmoaie.

Când îl scoatem îl umplem cu înghețată și îl servim. Simply Yummy!

 

Clătite dulci cu caramel

Lista de cumpărături:

– un ou

– 200 ml lapte

– 100 ml apă minerală

– făină

– un praf de sare

– o lingură de ulei

– sirop de caramel pentru umplutură

Se bate oul cu laptele și cu apa minerală. Se adaugă făina în ploaie până când compoziția capătă consistența mierii lichide. Se adauga un praf de sare și lingura de ulei și se amestecă.

Se prajește în tigaia de teflon încinsă. Când se rumenește se întoarce pe partea cealaltă.

Caramelul se poate cumpăra direct sirop/cremă sau se poate face în casă. Practic, se topește zahăr în unt și se stinge cu smântână grasă.

Se umplu clătitele și sunt ready to eat. Merg și cu gem sau cu înghețată.

buttermilk-panna-cotta

sursa foto: tomatotango.com

0
Share