laura mihailescu chef prioritea bucatar
,

Inițial mă gândisem să anunț grupele din ianuarie mai aproape de 15 decembrie, dar cum vin Moș Nicolae si Moș Crăciun în curând am zis să îi ajut și pe cei care vor să facă niște cadouri frumoase și utile prietenilor.

Prima grupă începe pe 14 ianuarie, marțea, de la ora 18.30.

A doua gruă începe sâmbăta, 25 ianuarie, de la ora 11.00.

Cursurile se țin la Ceainăria PrioriTea, str. Romulus, nr. 41 (punct de reper – în apropierea Poliția Udriște/zona Unirii – Hala Traian)

Cursurile se adresează persoanelor care gătesc de obicei acasă, sunt pasionate de arta culinară și vor să învețe mai mult.

Cu ce te ajută cursul?

– Vei ști mai multe despre clasificarea alimentelor, noțiuni de chimie alimentară, standarde de calitate

– Vei recunoaște și vei învăța să lucrezi cu ustensile folosite în bucătărie

– Vei învăța și practica tehnici de preparare a alimentelor

– Vei nota și aplica în practică muuuulte rețete și secrete

Bonus! Curs de fotografie culinară!

Iata structura cursului:

1. Introducere in gastronomie / Clasificarea materiilor prime – curs teoretic
2. Ustensile din bucatarie – curs teoretic
3. Tehnici folosite in bucatarie – curs practic
4. Blaturi, aluaturi, decor – curs practic – invitat special Pastry Chef Andreea Mihailescu
5. Retete si demonstratie de cooking – curs practic
6. Examen final (cu juriu) – primiti diploma de participare

Fiecare sedinta dureaza aproximativ 2.5 ore timp in care scriem, gatim, povestim. Examenul final va fi… ca la Master Chef!

Costul cursului este de 480 de lei (se poate achita si in doua rate, prima inainte de inceperea primei sedinte, a doua cel tarziu inainte de sedinta nr. 4). In costul cursului intra si limonada, ceai, cafea, apa, gustarile pe care le vom savura in timpul cursului.

Pentru cei care doresc să ofere cursul cadou prietenilor, am pregătit niște vouchere simpatice! Plata pentru vouchere se face integral în momentul achiziționării lor. Acestea pot fi livrate de către noi oriunde în București și achitate ramburs sau prin transfer bancar.

Vă aștept!

0
Share
Poster-01
,

Acum vreo trei ani, am trăit pe pielea mea o panică maximă. Am simțit niște dureri dubioase în zona inimii. Cu tată și bunică hipertensivi, panica s-a instalat aproape instant și mă și gândeam cum voi începe eu să iau pastile de inimă la 25 de ani.

Am mers la doctor, mi-am făcut teste, electrocardiogramă, test de efort, Doppler. Cam tot ce se putea pentru a identifica dacă într-adevăr am ceva. S-a dovedit că sunt ok, spre bucuria mea. Durerile aveau altă proveniență pe care aveam să o aflu anul trecut într-o experiență și mai nasoală, dar despre care vă voi povesti cu altă ocazie, căci azi vorbim despre inimi.

Miercuri, 30 octombrie 2013, Tensoval Comfort şi Liana Stanciu au lansat în cadrul Farmaciei Dona Ştefan cel Mare, campania:Tensoval are grijă de inima ta! Gastronomie fără tensiune.”  pentru a trage un semnal de alarma asupra statisticilor îngrijorătoare legate de hipertensiune.

La nivel global, peste 1 miliard de persoane suferă de hipertensiune şi unul din cinci  decese este cauzat de aceasta.

Tensiunea arterială crescută, medical – hipertensiune arterială, este una dintre cele mai cunoscute afecţiuni asimptomatice (fără simptome) cu efecte negative majore asupra sănătăţii, singura modalitate de a o depista fiind verificarea periodică a valorilor tensiunii.

În România mai mult de jumatate (51,4%) din populaţia de peste 45 de ani are hipertensiune şi doar 1 din 2 persoane adulte îşi cunoaşte valorile tensiunii arteriale.

1414691_729967350364373_1723453700_n

În cadrul conferinţei, reprezentanţii Hartmann, firma producatoare a tensiometrului Tensoval Comfort au vorbit despre monitorizarea curentă a tensiunii arteriele care se poate face uşor şi exact în confortul propriei case. Tensoval Comfort este un tensiometru digital de braţ, care permite măsurarea automată a tensiunii arteriale şi a pulsului. Fiind validat clinic, măsoară cu exactitate valorile tensiunii, este foarte uşor de folosit, inclusiv de către persoanele în vârstă şi beneficiază de 3 ani garanţie şi service de la producător.

Şi pentru că majoritatea dintre noi apreciem o masă copioasă, uitând  de implicaţiile negative pentru sănătate, Tensoval Comfort propune Gastronomie fără tensiune într-un pachet promoţional dedicat persoanelor hipertensive.

Astfel, la achiziţia unui tensiometru Tensoval Comfort, veţi primi cadou revista “Bucătăria pentru toţi” cu reţete dedicate  persoanelor cardiace, putând  opta suplimentar pentru un abonament gratuit de 3 luni la aceeaşi revistă.

Poster-01

Campania este valabilă în perioada 1 octombrie 2013 – 31 decembrie 2013, în farmaciile partenere.

*O campanie Hartmann România.

0
Share
Salt Farmers

Multe lucrări pe teme dintre cele mai diverse au scris anticii, a căror pierdere a fost îndelung regretată de către clasiciști și nu numai. Unele dintre aceste scrieri dezvoltau subiecte al căror interes a rămas până astăzi, pentru noi, oamenii mileniului al III-lea. Altele tratau teme mai stranii, care pentru omul din Antichitate însă trebuie să fi însemnat ceva mai mult decât un simplu capriciu livresc.

Fedru de pildă, în Banchetul lui Platon ( 177 b), mărturisea că citise de curând lucrarea unui învățat unde era înșirate nesfârșite laude aduse sării din bucate, pentru foloasele ce le aducea oamenilor. Iată într-adevăr o temă bizară. Mirarea noastră s-ar amplifica și mai mult atunci când am da peste un rând dintr-un alt dialog al filosofului academic, singurul care a supraviețuit de-a lungului Evului Mediu (poate prin ușurința cu care putea fi interpretat în cheie creștină ) – am numit dialogul Timaios – unde se pomenește despre sare că „potrivit convenției umane, este plăcută zeilor” ( 60 e).

A afla de interesul uman pentru acestă substanță, manifestat prin redactarea unor scrieri encomiastice este oarecum mai lesne de acceptat decât atunci când sursele antice ne spun că până și nemuritorii ar arăta interes pentru sare, ba chiar că însuși epitetul cu care unii autori dintre cei mai respectabili – bunăoară Homer – o înzestrau era cel de „divină”.

Să fie acestă prețuire un caz excepțional, ce se regăsea doar în Elada ori era ea valabilă și pentru alte spații ale lumii antice ? Căci în Grecia, pe lângă aceste câteva atestări filologice ale valorii deosebite pe care o avea sarea pentru comunitate, sunt atestate de asemenea utilizările ei în ritualurile sacrificiale expiative și în timpul misterelor de purificare simbolică.

La Roma, de asemenea, sarea avea un rol apotropaic, fiind pusă sugarilor pe buze, pentru a fi feriți de pericole, dar putea produce și un efect distrugător, aducând de pildă infertilitatea. Este cunoscut modul în care, după distrugerea Cartaginei, romanii au presărat sare peste ținutul din împrejurimi, pentru a rămâne sterp. (to be continued)

Salt Farmers

sursa foto: wikipedia.org

George Paunescu este istoric de artă şi curator permanent Art Hub, unde se ocupă de componentele teoretice ale activităților, coordonează programul de internship și ține cursuri de cultură vizuală și istoria artei pentru adulți. 
0
Share