,

Acum vreo trei ani, am trăit pe pielea mea o panică maximă. Am simțit niște dureri dubioase în zona inimii. Cu tată și bunică hipertensivi, panica s-a instalat aproape instant și mă și gândeam cum voi începe eu să iau pastile de inimă la 25 de ani.

Am mers la doctor, mi-am făcut teste, electrocardiogramă, test de efort, Doppler. Cam tot ce se putea pentru a identifica dacă într-adevăr am ceva. S-a dovedit că sunt ok, spre bucuria mea. Durerile aveau altă proveniență pe care aveam să o aflu anul trecut într-o experiență și mai nasoală, dar despre care vă voi povesti cu altă ocazie, căci azi vorbim despre inimi.

Miercuri, 30 octombrie 2013, Tensoval Comfort şi Liana Stanciu au lansat în cadrul Farmaciei Dona Ştefan cel Mare, campania:Tensoval are grijă de inima ta! Gastronomie fără tensiune.”  pentru a trage un semnal de alarma asupra statisticilor îngrijorătoare legate de hipertensiune.

La nivel global, peste 1 miliard de persoane suferă de hipertensiune şi unul din cinci  decese este cauzat de aceasta.

Tensiunea arterială crescută, medical – hipertensiune arterială, este una dintre cele mai cunoscute afecţiuni asimptomatice (fără simptome) cu efecte negative majore asupra sănătăţii, singura modalitate de a o depista fiind verificarea periodică a valorilor tensiunii.

În România mai mult de jumatate (51,4%) din populaţia de peste 45 de ani are hipertensiune şi doar 1 din 2 persoane adulte îşi cunoaşte valorile tensiunii arteriale.

1414691_729967350364373_1723453700_n

În cadrul conferinţei, reprezentanţii Hartmann, firma producatoare a tensiometrului Tensoval Comfort au vorbit despre monitorizarea curentă a tensiunii arteriele care se poate face uşor şi exact în confortul propriei case. Tensoval Comfort este un tensiometru digital de braţ, care permite măsurarea automată a tensiunii arteriale şi a pulsului. Fiind validat clinic, măsoară cu exactitate valorile tensiunii, este foarte uşor de folosit, inclusiv de către persoanele în vârstă şi beneficiază de 3 ani garanţie şi service de la producător.

Şi pentru că majoritatea dintre noi apreciem o masă copioasă, uitând  de implicaţiile negative pentru sănătate, Tensoval Comfort propune Gastronomie fără tensiune într-un pachet promoţional dedicat persoanelor hipertensive.

Astfel, la achiziţia unui tensiometru Tensoval Comfort, veţi primi cadou revista “Bucătăria pentru toţi” cu reţete dedicate  persoanelor cardiace, putând  opta suplimentar pentru un abonament gratuit de 3 luni la aceeaşi revistă.

Poster-01

Campania este valabilă în perioada 1 octombrie 2013 – 31 decembrie 2013, în farmaciile partenere.

*O campanie Hartmann România.

0
Share
,

În week-end la PrioriTea gătesc o mulțime de tipuri de paste care să vă ducă cu gândul la Italia și la Marea Mediterană, în zilele acestea caniculare de vară. Bineînțeles, colegele mele simpatice și prietenoase de la bar se vor ocupa cu prepararea limonadelor pe care deja le iubiți – cu miere și ghimbir, cu fructe exotice, cu fructe de sezon și alte bunătăți.

Plus că am adus și un cappucino delicios, de ieri.

Din meniul de paste:

  • Penne Arrabiata (vegan)
  • Penne Quattro Formagi (vegetarian)
  • Penne Fresh Italiano (ovo-lacto-vegetarian)
  • Penne Fresh Greek (ovo-lacto-vegetarian)
  • Farfalle cu zuchini si mortadella
  • Fusilli cu sos de ciuperci (ovo-lacto-vegetarian)
  •  Spaghetti cu fructe de mare
  • Tortellini cu pesto si broccoli
  • Gnocchi cu roșii și usturoi
  • Desert: budincă de paste cu brânză dulce, stafide și rom

Rezervări: rezervari@prioritea.ro.

Program: 10.00 – 22.00.

Geometry_of_Pasta

 

0
Share