Jose Andres

Specialitate: Bucătăria Spaniolă

José Andrés este creditat cu faptul că a adus de unul singur bucătăria spaniolă şi preparatele de tip tapas (aperitive) în fruntea alegerilor gastronomice americane. Născut în Spania, cheful a fost instruit de Ferran Adrià la restaurantul cu renume mondial El Buli de lânga Barcelona, înainte de a se duce în Statele Unite.

De cand s-a stabilit in zona Washington D.C. Andrés a creeat multe restaurante, incluzând şi Jaleo, care se specializează în tapas şi portii mici. Deşi porţiile sunt mici, savoarea lor te loveşte în plin  lucru care i-a adus lui Andrés şi restaurantului sau reputatia de “leader local al restaurantelor de tip tapas” de la Washington Post.

Mulţumită grupului creativ THINKfoodGROUP pe care l-a înfiinţat, Cheful Andrés continuă să aprindă pasiuni în scena restaurantelor şi sa extindă graniţele bucătăriei spaniole în America cu preparatele din restaurantul Jaleo sau în localuri precum “Minibar by José Andrés”.

Un fel de expoziţie culinară, Minibar by José Andrés serveşte doar câte şase clienti odata, dar îi delecteaza cu mai mult de 30 de feluri într-o singura şedinţa. Denumit un “altar a gătitului avangarde” de către New York Times, micuţul restaurant este considerat unul dintre cele mai bune din capitala naţiunii.

Cu felul acesta de aclamaţii nu e surprinzator faptul că Andrés a fost premiat în 2003 cu distincţia de Cel mai Bun Chef din Zona  Mid-Atlantică de Fundaţia James Beard, de asemenea şi cu titlul de Cheful Anului 2004 de revista Bon Appetit.  Un an mai tarziu Andrés a publicat prima lui carte de bucate, o odă a bucătăriei spaniole si măestriei tapas, “Tapas: A Taste of Spain in America”.

În Ianuarie 2008 a debutat Made in Spain, un serial de televiziune găzduit de Andrés. Serialul de 26 de episoade îl urmareste pe Andrés călătorind entuziastic pe tot globul.  O a doua carte de bucate pentru a acompania show-ul TV – “MADE IN SPAIN: Spanish Dishes for the American Kitchen”- a fost lansată în Noiembrie 2008.

Lucru puţin ştiut: Cheful Andrés a concurat la Iron Chef, câştigând proba cu carne de capra împotriva lui Bobby Flay in Aprilie 2008.

Reţete reprezentative:

–          Crochete de pui

–          Gazpacho (Supă rece de rosii)

–          Pui în sos Chilindrón

0
Share

The-Dish-Floyd-Cardoz-Reflects-on-Top-Chef-Masters-Win-Offers-Up-Advice

Specialitate: Noua bucătărie indiană

Scena restaurantelor newyorkeze ar fi una cu totul diferită dacă Floyd Cardoz ar fi continuat să studieze biochimie în loc să se transfere la o scoală de catering. Deşi alegerea lui a venit ca un şoc pentru membrii familiei şi pentru prieteni, din acest motiv lumea culinară e un loc mai bun.

Crescut în India, cheful voia sa devina medic sau biolog marin. Cadoz a urmat cursuri culinare atât in India cât şi în Elvetia, rezultând într-un mix de tradiţii, tehnici şi arome care îi vor influenţa gătitul ani de zile.

Aterizat în oraşul New York a fost angajat la Lespinasse unde şi-a întâlnit mentorul, cheful Gray Kunz. Cei doi chefi aveau abordări şi filozofii similare şi în decursul a celor cinci ani pe care Cardoz i-a petrecut în acele bucătării, Kunz l-a încurajat să experimenteze cu condimentele indiene ale copilăriei lui.

În 1998, Cardoz a plecat de la restaurantul Lespinasse pentru a deschide Tabla alături de faimosul proprietar de restaurante Danny Meyer. Avându-l ca chef executiv şi partener al noului restaurant standardele erau înalte iar cheful s-a ridicat la masura asteptărilor, creeând un menu la fel de incredibil si aromat pe cat este el de modest.

Noua lui bucătarie idiană a facut valuri, câştigând repede un review de trei stele de la New York Times. Aclamările au continuat să curgă: În 2003, Bon Appetit l-a numit pe Cardoz un “Adevarat Inovator” în publicaţia anuală a Ediţiei Restaurantelor.

Reprezentând întreg spectrul de condimente şi arome indiene , restaurantul Tabla consumă condimente în valoare de 10.000 de dolari pe lună, folosind în special coriandru, chimen si boabe de piper negru. Grijuliu cu condimentele Cardoz s-a asigurat ca bucătariile Tabla sa aibă o camera de condimente separata de inima bucătăriei, unde condimentele sunt păstrate în containere etanş.

Pe lânga munca depusă la Tabla, Cardoz a lansat şi o primă carte de bucate în 2006, “One Spice, Two Spice “ iar în 2008 a lansat o linie de bucate deja gătite pentru compania de livrare la domiciliu FreshDirect.

Lucru puţin ştiut: Cardoz are o slăbiciune pentru îngheţata cu caramel de la Häagen-Dazs – este una din alegerile lui primare când vine vorba de junk-food.

0
Share

 

Portrait of Chef Cathal Armstrong for a story on local chefs who have lost weight in 2010.

Specialitate: Bucătarie americană

Născut într-o familie cu pasiune pentru gătit şi călătorie, Cathal Armstrong a copilărit în Dublin, Irlanda, unde şi-a petrecut zilele în grădina de fructe şi legume a familiei. Deşi familia lui Armstrong călătorea în interes de afaceri, Chatal a fost expus diferitelor culturi şi bucătării din toată Europa.

La vârsta de şapte ani Armstrong a început un program de schimb educaţional pe timpul verii cu o familie franceză. Aceste veri au fost petrecute în mijlocul fermelor de trufe,  mâncării tradiţionale şi a viilor locale. Bucătarul a dezvoltat puternice valori pentru ingredientele proaspete, îngrijirii animalelor si lucratul pământului.

După ce a lucrat în mai multe bucătării irlandeze, Armrstrong a intâlnit-o pe soţia şi partenera lui de afaceri, Meshelle. Cei doi s-au mutat în Statul Virgina, Statele Unite, pentru a creea Restaurantul Eve, unde terenurile agricole şi atmosfera sa le amintească de acasă. Scopul restaurantului Eve este de a creea o mâncare bazată pe ingrediente simple.

În 2006, familia Armstrong şi partenerii lor de afaceri au deschis Eammon’s :A Dublin Chipper , care este în mod normal, un local cu peşte şi cartofi prăjiţi, de asemenea şi barul vintage PX, de la etaj.  De curând Chatal şi Mechelle au restaurat The Majestic in centrul vechi din Alexandria care oferă preparate inspirate din bucătăria din Virginia.

Armstrong a fost nominalizat al categoriei Cel Mai Bun Chef din Zona Mid-Atlantica la premiile Fundaţiei James Beard în anul 2007 şi 2008. A fost de asemenea catalogat ca unul din ‘’Cei mai buni 10 Chefi Noi’’ de revista Food & Wine şi StarChefs – Rising Star in 2006.

Un lucru puţin ştiut: Chatal vorbeşte fluent patru limbi: Engleză, Franceză, Spaniolă şi Irlandeză.

Reţete representative:

–          Bouillabaisse

–          Paste Carbonara

–          Homar American fiert in unt Kerrygold cu morcovi baby în stil Irlandez

 

 

0
Share