Trebuie să recunosc că îmi plac locurile mici, retrase, liniștite și iubesc ceainăriile și cafenelele luminoase, albe, elegante. Am descoperit Franklin9 după ce am primit o invitație la magazinul “frate” Căpșuni cu zahăr, un butique cochet unde veți găsi cele mai frumoase haine, dar despre el cu altă ocazie vom vorbi.

Revenind la Franklin9, vă va impresiona cu siguranță decorul: tâmplărie deosebită, mobilier personalizat, corpuri de iluminat artistice, țesături pentru draperii și tapițerii by Edmond Gabriel Timofti. Proprietara, Cristina Huiban, este foarte pasionată de ceea ce face și de o veți întâlni veți simți asta din grija cu care își tratează clienții.

franklin9 cristina huiban cafenea ceainarie coffee concept

Să trecem însă la ce ne interesează pe noi mai mult și mai mult – prăjiturile. Cu mâna pe inima vă spun că aici am mâncat cele mai bune eclairs din București, powered by French Revolution. Aromele sunt diverse, vă recomand însă mai mult ca oricând să le încercați pe toate, pentru că sunt ca niște bucăți dulci de nori. Cel cu busuioc este însă favoritul meu.

Prețurile sunt ok (un eclair – 9 lei, o felie de tort – 12 lei), puteți să beți și un ceai bun sau un cappucino cu spuma multă și dulce sau să savurați un pahar de vin. Locul este perfect pentru o întâlnire romantică, însă poți merge acolo și în week-end alături de o prietenă bună.

În centrul orașului, pe strada Franklin la nr. 9 (nu e greu de ținut minte, nu?) vă așteaptă o atmosferă de cafenea pariziană!

eclere eclairs french revolution franklin9

0
Share