,

Pentru că afară plouă, am decis că e momentul să vorbim despre lucruri frumoase și colorate, să aducem veselia măcar în casă/birou. Așa că astăzi povestim despre celebrii Macarons.

Macaronul este un desert format din doua bezele meringue umplute de obicei cu cremă ganache, cremă de unt sau jeleuri și creme pe bază de fructe. Cei doi biscuiți au în compoziție, printre altele, albuș de ou, icing sugar și o făină de migdale extrem de delicată. Calitatea macaron-ilor este influențată de o serie destul de mare de factori, precum temperatura mediului în care sunt preparați, umiditatea, circulația aerului, consistența și capacitatea de absorbție a cremei, temperatura și condițiile de păstrare, ceea ce fac din acest desert micuț provocarea cofetarilor de top. Prețul destul de mare/bucată este justificat de rețetă și dificultatea preparării.

Deși denumirea lor vine din italienescul macaronemaccarone sau maccherone, ceea ce se traduce prin Meringue Italian, macaron-ul franțuzesc este cel mai cunoscut, lanțul de cofetării Ladurée din Paris având o tradiție de peste 150 de ani în prepararea acestui desert delicat.

Până acum am vorbit cu o mulțime de prieteni care mi-au spus că au făcut macarons acasă și că au fost foarte gustoși. Dacă aveți timp și răbdare, puteți încerca și voi. Dacă însă îi preferați pe cei din comerț (eu una consider că acasă nu putem ajunge la macaron-ul perfect pentru că nu avem condițiile de preparare și păstrare optime) așa că vă recomand câteva locuri din București unde îi puteți încerca.

1. Madame Lucie – preferații mei, No. 1 în topul meu. Magazinul din Dorobanți este candy-land-ul pasionaților de macarons. Prețurile sunt foarte ok pentru raportul calitate/preț. Recomand sortimentul de portocala cu șofran și mac. Și pe cei cu lămâie.

Adresa: Str. Tudor Stefan nr. 26, sector 1

2. Chocolat – second best place. Buni, aromați, recomand sortimentul cu trufe. Preferatul meu dintre macaronii Chocolat.

3. Cofetăriile Armand – pentru macaronii de ciocolată. Cei mai buni. Potrivit de moi, potrivit de dulci, echilibrul perfect pentru un desert umplut cu ganache.

Vouă care vă plac cel mai mult?

 

macarons armand

in imagine, Macarons by Cofetăriile Armand, lansare oficială

0
Share