,

Anne Burrell mi-a atras atenția de când am început să urmăresc Secrets of a Restaurant Chef. Îmi place foarte mult stilul ei așa că am ales să vă spun și vouă câteva detalii despre ea.

anne-burrell

   Burrell s-a născut la New York în 21 septembrie 1969. După ce în 1996 a absolvit cursurile Insitutului Culinar din America, s-a mutat în Italia unde a studiat la Italian Culinary Institute for Foreigners și unde a lucrat aproximativ un an în restaurante cu stele Michelin precum La Bottega del 30 în Toscana.

Când s-a întors în America, a cunoscut-o pe cea care avea să o propulseze în carieră –  Lidia Bastianich. Bastianich a angajat-o pe Burell pe post de sous chef la restaurantul său Felidia, iar mai apoi aceasta avea să devină chef la Italia Wine Merchants, care era deținut de fiul Lidiei Bastianich împreună cu Mario Batali.

Între timp Burell a început să predea la Institutul de Educație Culinară și a devenit sous chef-ul lui Mario Batali în cadrul Iron Chef America.

După apariția la Iron Chef, Anne Burrell a fost pe micul ecran cu propriul ei show tv Secrets of a Restaurant Chef și a continuat cu Chef Wanted– o emisiune în cadrul căreia ajuta restaurante de top să își găsească candidații potriviți pentru postul de executive chef. Ea mai apare în showuri ca Worst Cooks in America alături de Bobby Flay și Next Iron Chef: Super Chefs.

Prima ei carte de bucate Cook Like a Rock Star, publicată în 2011, are un loc de cinste în New York Times Bestseller List.

Anne Burrell este o fană declarată a mâncărurilor rustice, cu ingrediente simple și arome intense, iar stilul ei culinar este dominat de bucătăria italiană. Nu mănâncă niciodată ficat de vițel și preferă chiftelele înaintea burgerilor. 🙂

0
Share