Știți doar că sunt pasionată de mâncare și mai nou vreau să învăț și să testez cum e cu alimentația sănătoasă și cu modul de viață echilibrat și activ. Așa că atunci când am fost invitată de către cei de la Medlife la un eveniment unde urma să vorbim despre mere și povești despre sănătate am făcut loc în calendar și m-am prezentat foarte punctual la Spitalul de Ortopedie de pe B-dul. Ferdinand unde s-a lansat Centrul de Chirurgie Oncoplastică.

Drept vă spun că mă așteptam la un eveniment rigid, greoi. Am fost surprinsă (plăcut) de o echipă de medici extrem de implicați și cu o reputație extraordinară la nivel mondial. Înainte de a vorbi despre echipă, iată ce promite noul Centru de Chirurgie Oncoplastică.

“Centrul cuprinde o gamă complexă de proceduri și intervenții chirurgicale precum: screening ecografic, excizii sectoriale simple, ghidate ecografic sau cu reper metalic, puncție biopsie mamară, biopsia ganglionului santinelă, mastectomii simple sau modificate, intervenții pentru reconstrucția imediată sau tardivă a sânilor după mastectomie, dar și reconstrucția mamară în același timp cu mastectomia.

Noul centru dispune de aparatură de ultimă generație atât pentru diagnostic cât și tratament, include o sală de operație dotată cu echipamente performante, serviciu de gardă 24/24 pe zona de ATI și chirurgie, servicii de urgență, bancă de sânge și rezerve moderne pentru spitalizare.”

Conferinta de presa medlife radu ionescu

Echipa de medici ne-a răspuns foarte pe înțelesul nostru la muuulte întrebări, care mai de care mai ciudate sau mai interesante. Am cunoscut-o și pe Cristina, o tânără energică și pozitivă care a învins cancerul. Astfel, am aflat pentru voi că:

  • După vârsta de 30 de ani, trebuie să mergem la un control al sânilor și la o ecografie/mamografie.
  • Puteți cere medicului de familie trimitere/recomandare. Dacă aveți încredere în el medicul de familie poate chiar să efectueze un control preliminar.
  • Cancerul la sân are șanse extrem de mari să se vindece dacă este descoperit la timp. Este foarte important să mergeți la control.
  • Cancerul nu doare. Este o boală parșivă, deci trebuie să fim atente.
  • Bărbații pot face și ei cancer la sân, mai ales la vârste înaintate.
  • Operațiile de cancer la sân se fac în acest moment în același timp cu cele de reconstrucție. Intri în operație cu sâni, ieși la fel. Ceea ce înseamnă că nu mai este vorba de o traumă psihologică legată de faptul că nu ne mai simțim femei.
  • Obezitatea, istoricul familiei (rude de sânge cu cancer la sân, digestiv sau ovarian), consumul excesiv de alcool, fumatul sau faptul că nu ai avut copii înainte de 30 de ani sunt factori de risc.
  • Un nodul benign poate să se transforme oricând într-o amenințare pentru sănătate. Cel mai bine este să fie extrirpați.

Pe mine m-au convins că trebuie să merg cât mai curând la control, mai ales că până pe 31 decembrie 2013 pachetul de screening și ecografie/mamografie este gratuit pentru abonate. Mi-a plăcut extrem de mult de domnul doctor Radu Ionescu, are o abordare foarte optimistă și pozitivă, fix ce mi-aș dori de la un medic.

“Suntem bucuroși că avem ocazia să oferim femeilor din România o alternativă serioasă pentru diagnosticul și tratamentul cancerului mamar. Avantajul major pe care îl punem la dispoziție acestora  este posibilitatea de a efectua operația de reconstrucție mamară în același timp cu mastectomia, restabilind pe loc integritatea anatomică a zonei afectate. În acest fel, nu numai că ajutăm pacienta să evite perioada de traumă psihică prin care trece după mutilarea post mastectomie, dar o și readucem în activitatea cotidiană mult mai rapid, externarea fiind realizată în 24 de ore” – dr. Radu Ionescu, medic primar chirurgie plastică, Coordonator Centru.

În concluzie, vă invit să vă programați chiar azi, ca sa aflăm împreună că merele sunt sănătoase și Albă ca Zăpada va trăi fericită până la adânci bătrâneți!

 

mail - control si chirurgie san-06

0
Share