wk-0709-winning-wo-0361
,

Sport pentru slăbire – prima săptămână

Am decis să mă împrietenesc cu sportul, doar v-am povestit despre asta. E așa, ca și cum ai știi că există o persoană pe care ți-ar plăcea mult să o ai ca prieten bun, însă niciodată nu ai stat suficient de mult timp cu ea ca să ajungi să o cunoști. Cam așa e la mine, am încercat mereu dar niciodată suficient de mult timp și suficient de motivată.

De luni însă am început să lucrez cu Vali Bosioc și am ales varianta de workout la domiciliu. Ceea ce este extraordinar pentru oamenii ca mine care nici nu apucă să se trezească bine că sunt deja la muncă iar seara ajung foarte târziu acasa. Ne vedem de trei ori pe săptămână, de la 8.30 dimineața (și aici vine prima provocare, căci programul meu aglomerat ce se încheie pe la miezul nopții și înseamnă somn de la 2-3 dimineața nu prea mă făcea să mă ridic din pat înainte de 9.30 – acum mă trezesc la 7.30).

Cu ce am început

– reglarea alimentației – 5 mese pe zi la ore aproximativ fixe / fără restricții – alimentație sănătoasă

– trei antrenamente pe săptămână (aproximativ o oră per antrenament)

– minim doi litri de apă pe zi

– mișcare ușoară seara (am adoptat cu cățel și cumva treaba asta cu mișcarea ușoară vine mai natural căci ieșim mai des în parc)

Și acum să le luăm pe rând.

Cu alimentația sunt ok. Adică am început să mă obișnuiesc cu ideea că trebuie să nu mă înfometez și că dacă îmi e foarte poftă de ceva trebuie doar să gust puțin nu să bag toată cutia. De aici am o liniște sufletească și nu mai am sentimentul ăla de vinovăție depresivă de fiecare dată când mănânc ceva dulce.

La început mi-a fost greu să respect programul cu cinci mese pe zi. Acum, după aproape două săptămâni simt că organismul meu și-a găsit programul ideal singur. Eu doar i-am dat timpul și atenția necesare pentru acest lucru. Iată un exemplu de meniu zilnic (acesta nu e prestabilit, mănânc ce îmi place!).

07.45 – o banană (ca să am energie la antrenament)

9.30 – un cappucino neîndulcit

10.30 – frigănele din două felii de pâine integrală cu ou și lapte (coapte, nu prăjite) stropite cu o linguriță de miere

13.00 – friptură cu salată de roșii

16.30 – fresh de grapefruit și portocale

19.00 – salată verde cu puțină brânză Blue Cheese și o jumătate de pară

Vi se pare puțin? Mie îmi e suficient, deși adorm pe la 2 noaptea. Seara beau multă apă și nu mi se mai face deloc foame.

Acum să vorbim puțin despre antrenamente.

Durează aproximativ o oră și nu mă plictisesc. Iar Vali este foarte cool pentru că știe să te motiveze și să îți aprecieze efortul. Programul îmbină antrenament cardio cu forță și stretching și lucrul pe grupe de mușchi. Vă spun asta sigur pentru că de când am început am descoperit niște mușchi pe care nu știam că îi am, dar care se simt în timpul antrenamentului!

Ce mi se pare foarte tare este că ne folosim de elemente din mediu precum trepte, scaune, sticle, etc. Ceea ce întărește ideea că sportul poate fi practicat de oricine și oriunde, nu ai nevoie de echipament special, ai nevoie doar de puțină răbdare și de cineva care să te învețe ce trebuie să faci.

Am făcut și febră musculară, însă la modul decent.

Rezultatele?

– dorm mai bine și mai profund, deși de multe ori aproximativ 6 ore pe noapte

– sunt mai veselă, mă simt și mai fericită

– vin la antrenamente pentru că îmi place, dincolo de dorința de a slăbi

– nu îmi mai e foame seara

– nu îmi mai e poftă de dulce tot timpul (am mai comis-o cu un tort de ciocolată și niște macarons, dar nah, asta e!)

– am ajuns la 69 de kilograme (de la 72 acum două săptămâni, vă reamintesc!)

De astăzi încep și procedurile de remodelare corporală la Belle Maison Spa și abia aștept să vă povestesc despre programul creat special pentru mine de specialiștii de acolo. Sunt foarte încântată și cumva mă simt foarte importantă cu atât de mulți oameni care sunt alături de mine ca să demonstrăm că se poate slăbi frumos și sănătos.

Deci, facem un grup de slăbire sănătoasă, ce ziceți?

wk-0709-winning-wo-0361

Mulțumesc Belle Maison Spa și lui Vali Bosioc pentru implicare și pentru că îmi sunt alături trup și suflet în această transformare.

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *