,

Schimbările sunt bune

Trebuie să vă anunț de la început, postarea asta are potențial lacrimogen. Dar mai trebuie să știți că sunt lacrimi de fericire.

Acum aproape 8 luni am renunțat la un job foarte bun în marketing și comunicare pentru a-mi urma pasiunea pentru gătit. După 8 ani în domeniu, decizia a venit după nopți nedormite, după zile cu multe întrebări și după o demisie dureroasă, căci a marcat finalul unei colaborări frumoase și începutul unui drum nesigur, dar extrem de provocator.

M-am înscris la cursuri de bucătar profesionist și am început să dedic în medie peste 10 ore pe zi studiului și practicii în domeniu. Am muncit cot la cot cu unii dintre cei mai apreciați bucătari de la noi, am tocat zeci de kilograme de fructe și legume, am încercat să fiu cât mai atentă la fiecare pas, la fiecare fel de mâncare pe care îl pregăteau cei din jurul meu. Niciun moment însă nu mi-a trecut prin minte să renunț, oricât de greu îmi era să mă trezesc la 6 sau 7 dimineața, după ce cu o zi înainte muncisem 14-16 ore.

În același timp am luat decizia de a deschide împreuna cu prietenul meu și doi prieteni buni un loc draguț în care să ne întâmpinam prietenii cu mâncare bună și produse de calitate, pregătite ca pentru noi – PrioriTea. Am început să gătesc aici acum două săptămâni, odata cu primul brunch. Am o bucătărie mică, mică, dar simpatică. M-am bucurat pentru fiecare lingură, fiecare castron, fiecare cuțit și fiecare tocător pe care mi le-am cumpărat. Atunci când mi-am cumpărat tigăile, mai că am plâns puțin de bucurie în Metro.

Am avut niște emoții fantastice când am servit primul fel de mâncare. Am ieșit odata cu ospătarul la ușă și din spatele ei am urmărit reacțiile oamenilor atunci când au gustat prima dată. Apoi când au făcut poze deserturilor. Când am citit primele aprecieri în social media mi-a crescut inima, am simțit că ceea ce fac este bine și trebuie să fie din ce în ce mai bine. Dacă înainte feedback-ul venea greu, acum vine instant. Îl vezi pe fețele oamenilor care mănâncă. Și asta te poate face foarte fericit dacă pui în fiecare fel de mâncare atenție și dragoste. Sună ca un clișeu, dar așa e.

Nu e ușor deloc. Poate pare simplu, dar de fapt totul necesită un efort enorm, atât din partea mea dar și a oamenilor alături de care lucrez. Bine că suntem pe aceeași lungime de undă și că nu se uită ciudat la mine când fac jumătate de oraș numai pentru a aduce ingrediente de bună calitate și care știu cât de important este ca oamenii care ne vizitează să se simtă bine aici. Una dintre părțile foarte bune este că deja ne-am făcut mulți prieteni noi și simpatici care ne susțin și sunt alături de noi. Atunci când lucrezi în medie 14 ore pe zi, prietenii și oamenii care îți apreciază munca sunt ca niste boost-uri de energie, prinzi forțe proaspete prin ei.

Astăzi mi-am schimbat job status-ul pe facebook. Good bye Marketing & Communication Consultant, hello Food Creator! It feels damn good. Schimbările sunt bune.

559567_10150622812430938_160388225_n

 

 

 

 • 0

  Overall Score

 • Reader Rating: 0 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

6 comments on “Schimbările sunt bune

 1. Bogdan
  July 29, 2013 at 7:09 pm

  Felicitari pentru curajul de ati urma pasiunea pentru gatit. Mancarea gatita de tine este divina iar deserturile fantastice. Locul este ales foarte bine si ofera un gram de intimidate in acest oras unde nu mai ai loc sa arunci un ac. Din mine ai facut un client fidel si abia astept sa revin la voi. Chiar ii spuneam sotiei mele ca la voi daca mi se face sete pot sa cer “un pahar” cu apa la fel cum o fac acasa la un bun prieten. Atmosfera si echipa este de nota 10 iar despre mancare…citeste mai sus.
  Aveti un model de business unde clientul este mereu pe primul loc si pentru asta o sa aveti tot respectul meu.

 2. Andreea
  July 29, 2013 at 9:30 pm

  Te inteleg perfect..e al naibii de greu..e muuulta alergatura, sunt emotiile ca cele pregatite sa fie pe placul oamenilor (chiar daca stii ca ai pus cele mai bune ingrediente, ai dat tot ce aveai mai bun)…sunt nopti nedormite, dimineti pe la 3-4…talpi care nu te mai dor, te ard de-a dreptul….asa e, dar sunt cele mai misto sentimente traite…

  Nu regret niciun moment ca am ales asta si sunt convinsa ca si tu ai facut cea mai buna alegere… chiar daca mi-ar fi placut sa facem asta impreuna…

  Va tin pumnii in continuare si, cu prima ocazie, va mai fac o vizita:)

 3. George
  July 30, 2013 at 9:19 am

  Îmi pare rău că sunt suporter de la distanță, dar te apreciez foarte tare pentru ceea ce faci. Când mă voi nimeri prin București, fii sigură că îți fac o vizită 🙂

 4. Arhi
  July 30, 2013 at 2:41 pm

  bravo. putini sunt oamenii care au curajul sa paraseasca locul caldut si sa isi urmeze pasiunea. bravo

 5. Mihai
  July 30, 2013 at 3:04 pm

  mai stiu eu pe cineva care daca ar schimba cateva lucruri in articolul tau, s-ar potrivi de minune toate cele de mai sus 😀

 6. Rita
  September 19, 2013 at 11:34 pm

  Draga mea, citesc acest articol a treia oara, la fel ca pe cele anterioare. Imi face mare placere sa vad ca toate lucrurile se aranjeaza atat de frumos, bineinteles datorita muncii si daruirii tale.
  Iti tin pumnii si iti doresc mult, mult succes in continuare.
  PS. Astept cu nerabdare urmatoarele articole. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *