Rețeta zilei – Supă de pui ca la mama acasă

Vă anunțăm cu entuziasm că de astăzi vă așteaptă  la PrioriTea “Meniul zilei”. În fiecare zi vă vom pregăti cu drag supe sau ciorbe delicioase, feluri principale gătite cu grijă din ingredientele cele mai proaspete și bineînțeles deserturi fabuloase care abia așteaptă să le gustați.

supa de pui prioritea

Totodată ne-am gândit ca în fiecare zi, câte una dintre rețetele pe care le gătim să v-o împărtășim și vouă.  Astăzi am avut un pui de țară, așa că pentru început am ales să facem supă de pui cu legume.

Aveți nevoie de :

carne de pui (aprox. 1 k), preferabil crescut la țară

½ țelină

2 morcovi

2 ardei

1 ceapă

1 legătură pătrunjel verde pentru decor

condimente (sare, piper, cimbru)

Se spală carnea, se porționează și se pune la fiert. Când dă în clocot se spumează. Între timp se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie în două, morcovii rondele, iar țelina și ardeii se taie cubulețe. Toate legumele (mai puțin ardeii) se adaugă în oala cu carne și se lasă la fiert aproximativ 20 min. Când legumele sunt aproape fierte se adaugă și ardeii și se mai lasă 5-10 minute. La final condimentăm supa cu sare, piper, cimbru și orice alte arome vă mai doriți, iar după ce oprim focul adăugăm patrunjelul verde tocat marunt.

supa de pui prioritea

Vă așteptăm să degustați supa noastră ! Dacă vă încumetați să gătiți acasă, scrieți-ne într-un comentariu cum v-a ieșit și cu ce ați îmbunătățit-o. Poftă bună !

Fotografiile din categoria Rețeta zilei sunt realizate cu un aparat foto Olympus OM-D. Mulțumim pentru sprijin Olympus România.

  • 3

    Overall Score

  • Reader Rating: 2 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

One comment

  1. Valy
    November 7, 2013 at 6:37 pm

    Oh! supica!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *