Reteta la slow cooker Crock Pot – Rata pe pat de ceapa

Trebuie sa va marturisesc, am o noua dragoste cand vine vorba de ustensile pentru bucatarie – slow cookerul Crock-Pot. Prima reteta pe care am incercat-o a fost o rata pe pat de ceapa, mi-a venit ideea instant atunci cand am vazut rata in oferta Lidl.

Tot ce trebuie sa faci este sa curati bine rata, pentru ca mai are pene mici. La mine nu este cea mai mare problema pentru ca indepartez pielea in totalitate dupa ce este gatita, este un pic prea grasa pentru gustul meu.

Taiati aproximativ 6 cepe in bucati mari (se vor gati foarte bine) si aranjati in vasul slowcookerului un pat pe care veti aseza rata, pe care o puteti condimenta dupa gust. Eu am ales o combinatie de sare, piper si chilli (I like things spicy). Am pus si cateva linguri de apa si am stropit cu putin ulei de masline, dar nu este nevoie daca vreti o varianta si mai light.

Setati Crock-Pot-ul pe functia High, iar timerul ar trebui sa arate 6 ore – da, aveti ceva de asteptat dar va garantez ca merita. La final veti descoperi o rata delicioasa, frageda, iar din patul de ceapa care va deveni foarte moale puteti sa mixati un sos delicios.

Pofta buna!

crock pot slow cooker reteta rata legume ceapa

Share

About Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *