naga viper

Record: cel mai iute ardei din lume

Dacă întrebi pe cineva care este primul condiment care ii vine în minte, vei descoperi că cel mai des auzit răspuns este: ardeiul. Fie că este vorba de ardei iute, dulce, paprika, boia, chilli, etc, ardeiul face parte din lumea noastră culinară.

Știați că iuțimea ardeiului se măsoară foarte exact folosind Scara Scoville? Această scară (SHU) măsoară concentraţia de capsaicină din chili, ea fiind substanţa care îi dă ardeiului iuţeala specifică. Ca exemplu, un ardei jalapeno masoară între 2,500 si 8,000 pe scara SHU.

După o perioadă lungă de dezbateri legate de cel mai iute ardei din lume, ardeiul Naga Viper l-a bătut la “grad de iuţime” pe Infinity Chilli cu 240.000 de unitati pe scara Scoville. “Ardeiul campion” are 1.3 milioane de unităţi în măsuratorile oficiale şi a fost descris ca fiind “atât de iute încât poate decoji vopseaua de pereţi”.

Soiul indian Bhut Jolokia (deținătorul anterior al recordului) a ajuns la un maxim de 1.001.304.

Gerald Fowler, cultivator de ardei iuți, proprietar de restaurant și creatorul soiului Naga Viper, și-a invitat clienții să guste dintr-o mâncare condimentată cu noul său ardei; înainte de a mânca, îndrazneții au trebuit să semneze o declarație, confirmând că acționează pe propria răspundere și în deplină sănătate a minții și a trupului.

naga viper

                                                                                                                                                                        sursa foto: worldmostamazingrecords.com

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

One comment

  1. Mariana
    April 17, 2013 at 7:39 pm

    Ah, imi imaginez cum ar fi sa guste cineva dintr-un astfel de ardei fara sa stie. Cred ca nici macar nu ne imaginam cat poate sa fie de iute. Oare se gaseste de cumparat pe undeva pe la noi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *