piper lung indonezia

Cum folosim piperul lung?

Așa cum îi spune numele, piperul lung este un sortiment de piper cu o formă lunguiață, alungită. Seamănă la gust cu piperul negru, însă nuanțele sale sunt mai calde și mai lemnoase. Acest tip de piper este produs în Indonezia, piper longum sau piperul cu bobul lung aparținâmd familiei Piperaceae. Recoltarea lui se face doar manual, pentru a nu distruge planta sau restul fructelor. Imediat după recoltare piperul lung este uscat la soare pentru a-și păstra aroma unică.

Cu toate că este folosit și cunoscut sub formă de condiment, piperul lung este foarte valoros și din punct de vedere terapeutic. Acționează puternic asupra sistemului digestiv și respirator. Reglează funcțiile digestive, fiind folosit în tratamentul anorexiei, indigestiei, flatulenței, durerilor abdominale etc.

În bucătărie îl puteți utiliza pentru asezonarea tuturor tipurilor de carne, în special pe cele însoțite de sosuri roșii, fiind renumit pentru eleganța discretă dar eficientă cu care îmbogățește aromele tomatelor. Mai este compatibil și cu supele sau fripturile, cu delicioșii cartofi Russel, cu salata de conopidă, cu mango sau cu mult apreciatele preparate stir-fry. Îi mai place să fie adăugat la fideluță din ou, aceasta devenind brusc deosebit de aromată și gustoasă.

Îl gasim mai ales în bucătăriile exotice din Asia de Sud-Est, India, Africa de Nord și mult mai rar în cele Europene.

Piperul Lung poate fi sfărâmat într-un mojar sau într-o râșniță și folosit la orice rețetă care necesită piper. Carnea de vită la grătar, asezonată din belșug cu piper lung, capătă o aromă excelentă, iar preparatele din porc sau pește au gust picant accentuat. Pudra fină de Piper Lung se poate presăra pe salatele de fructe, Bloody Mary sau felii din brânză de capră.

piper lung indoneziasursa foto: indirectheat.blogspot.com

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *