cooking

Jurnal: Drumul de la amator la bucătar profesionist – Interviul și practica

Subsolul unui hotel arată ca un labirint. Un labirint cu multe uși, coridoare, care duc spre camere mai mari sau mai mici, pline cu echipament sau oameni. Deși poate părea o asociere comună, seamănă foarte bine cu un mușuroi. Totul foarte organizat, cu furnici harnice îmbrăcate în uniforme. Plus eu, total pierdută între Pază și HR.

Bineînțeles că am luat liftul greșit și bineînțeles că era să dau un cap zdravăn ușii din sticlă de la HR. De la emoții.

Am intrat și am văzut niște oameni simpatici care așteptau la fel de nerăbdători ca și mine. În scurt timp a intrat în cameră și Executive Chef-ul de la Radisson și a început să pună întrebări fiecăruia dintre noi despre pasiunea pentru gătit. Am povestit despre ce ne place să mâncăm, unde am vrea sa începem practica, de când gătim și ce. Ce am observat? Că la fel ca și mine, majoritatea colegilor mei voiau să urmeze cursul din pasiune. Ceea ce m-a bucurat nespus.

Am aflat și că voi începe să lucrez la zona de Breakfast, timp de aproximativ două săptămâni, după care vom face switch între noi și vom ajunge în alte bucătarii din hotel, pe rând. Cum eu sunt fan breakfast, m-am bucurat enorm că încep de aici. E cumva și prima masă a zilei, deci o iau în ordine logică, nu?

Am plecat de la interviu și am mers direct la al doilea curs teoretic, unde am petrecut două ore care au zburat repede ca vântul și ca gândul. Poate și pentru că doamna profesoară Ilinca Silion este foarte draguță și atentă la nevoile noastre, răspunde la toate întrebările noastre, oricât ar părea de stupide.

Zilele au trecut repede, prinsă fiind cu alte două proiecte foarte importante pentru mine, și iată că azi dimineață la ora 8.00 m-am prezentat la Radisson pentru prima zi de practică. Am început prin preluarea uniformei, îmbrăcarea ei (mâine o să fac și o poză, să vă arăt cum îmi stă cu bonetă de bucătar !) și am reușit să găsesc bucătăria pe care o căutam. În momentul în care am ajuns eu, deja se servea micul dejun și am intrat direct în agitația ce se produce pentru mulțumirea clienților. Loved it!

Am făcut cunoștință cu personalul și am primit un vas cu struguri pe care să îi curăț și să îi sortez. Apoi am trecut la niște banane ce trebuiau curățate și tocate, apoi la un vas mare cu penene galben. Apoi somon, brânzeturi, mezeluri și ciuperci. A trecut timpul foarte repede.

În pauza de masă, Sous Chef-ul bucătăriei de breakfast mi-a zis că mă descurc foarte bine pentru prima zi, ceea ce m-a făcut să mă simt tare mândră. Am încheiat ziua cu zâmbetul pe buze, și m-am trezit conducând spre casă cu un sentiment amestecat, de oboseală și satisfacție ce m-a făcut să mă bucur încă o dată pentru alegerea făcută.

Mâine e o nouă zi, abia aștept să văd ce provocări mă așteaptă…

Chorizo-Breakfast-Hash-www.countrycleaver.com_

 • 0

  Overall Score

 • Reader Rating: 0 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

2 comments on “Jurnal: Drumul de la amator la bucătar profesionist – Interviul și practica

 1. Iulia
  June 19, 2013 at 7:06 pm

  Felicitari pentru vis! Pentru curaj! Si cel mai mult, felicitari pentru ca ti-ai descoperit pasiunea. Sper sa o descopar si eu, mai repede cumva :)))

 2. Mihai
  June 19, 2013 at 7:07 pm

  Asta-i spiritul. Alaturi de tine traim si noi un pic din experienta.
  Asteptam si urmatoarele provocari, la fel de bine detaliate.
  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *