tarte cu fructe fabrica dulce

Jurnal: Drumul de la amator la bucătar profesionist – Începutul

Acum aproximativ un an, sora mea mă invita la masă și mă anunța că a decis să renunțe la job-ul de educatoare și să devină cofetar. Mai mult, plănuia să iși deschidă propria afacere. La 24 de ani. Singurul sfat pe care i l-am dat atunci a fost să se gândească bine și dacă peste două săptămâni încă mai vrea să facă acest pas eu o voi susține și o voi ajuta cu orice pot.

După două săptămâni ne-am întâlnit în același loc și mi-a spus că e decisă și că deja a căutat un curs care să i se potrivească. Vorbise cu Cristina de la Horeca School la telefon până la 10 seara și primise toate informațiile de care avea nevoie pentru înscriere. Am vazut în ochii ei o determinare și o fericire pe care nu o văzusem niciodată până atunci. Trebuia să fie pe drumul cel bun, nu?

A doua zi și-a dat demisia de la grădinița la care lucra, iar acum, după ce și-a luat diploma de cofetar cu 10, are propria afacere despre care vă voi povesti pe larg în curând. Trebuie să recunosc însă că am invidiat-o. Venea de la practică în fiecare zi și sorbeam fiecare detaliu din bucătărie. Știam că trebuie să fac și eu pasul la un moment dat, însă imi iubeam jobul și nu puteam renunța.

În ianuarie anul acesta am renunțat la un job care să mă țină la birou minim 8 ore pe zi și am reușit să îmbin pasiunea pentru marketing și comunicare cu pasiunea mea gastronomică. Iar în aprilie am sunat la Horeca School și am cerut informații despre actele necesare la înscriere. Nu aveți nevoie decât de câte o copie după: buletin de identitate, diplomă de studii, certificat de naștere. Vă întâlniți apoi cu Cristina în sediul lor din zona Batiștei și completați câteva formulare. Tot la această întâlnire trebuie sa achitați și prima tranșă din taxa de înscriere. Mai multe detalii puteți afla dacă o sunați pe Cristina sau de pe site-ul Horeca School.

Apoi urmează o serie de analize medicale ce vă sunt necesare pentru stagiul de practică, unde veți fi repartizați în bucătăriile unor restaurante de top din București unde veți lucra aproximativ 6 ore pe zi timp de câteva luni.

Acum, când vorbesc despre curs și despre drumul pe care mi l-am ales, oamenii îmi spun că am entuziasmul și determinarea aia contagioasă, pe care le văzusem în urmă cu un an la sora mea. Asta înseamnă că trebuie să fiu și eu pe drumul cel bun, nu?

 tarte cu fructe fabrica dulce

deserturi realizate de Fabrica Dulce, lansare Gastronomist.ro

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *