daniel radulescu

Interviu: Daniel Radulescu – creative design

Cei care au fost la petrecerea de lansare Gastronomist.ro au putut vedea un desen din ingrediente delicioase, work in progress. Noi l-am cunoscut pe Daniel si ne-a placut de el, asa ca l-am invitat sa raspunda catorva intrebari despre pasiunea lui.
daniel radulescu
1. Spune-ne de unde a pornit pasiunea pentru desen si cum ai ajuns sa faci acest lucru personalizat?
Pasiunea pentru desen o am de cand ma stiu,  am inceput cu benzi-desenate, concept art, grafica digitala, grafica 3d, iar mai nou: desen din diverse lucruri/obiecte.  In prezent incerc sa le combin pe toate si sa obtin ceva original si placut vizual. Ideea de a desena din mai multe ingrediente a inceput printr-un accident la un eveniment, trebuia sa desenez doar din nisip, si surpriza: nisipul nu a fost bun, a trebuit sa improvizez rapid si mi-am gasit inspiratia intr-un supermarket, unde am umplut cosul de condimente si le-am folosit in spectacol. Totul a prins asa bine la public incat am zis “Trebuie neaparat sa mai fac asta!”
2. Ce te inspira in general? Cum alegi tema desenelor pe care le realizezi?
Tema de cele mai multe ori o aleg in functie de locatie, imi place sa ma “mulez” cu atmosfera, muzica, oamenii si ceea ce atunci pe moment ma inconjoara. Cel mai mult ma inspira acel 1 minut de dinainte de spectacol, atunci cand intru pe scena sau cand ma pregatesc sa ceez ceva live. Atunci este momentul cand un milion de idei imi vin in cap, dupa instant, printr-un miracol, reusesc sa aleg doar UNA.
3. Cum a fost sa desenezi cu fructe, legume si alte alimente la petrecerea Gastronomist?
Foarte relaxant a fost! Lume frumoasa, amabila, iar desenul a fost pura improvizatie pe moment. Ce poate fi mai placut decat sa desenezi si sa mai si gusti cate un bob de strugure ocazional. M-am simtit excelent si abia astept urmatorul proiect cu Gastronomist, unde nivelul de detaliu vreau sa fie cu mult mai mare decat cel precedent.
4. Care sunt reactiile prietenilor tai cand vad minunatiile pe care le realizezi?
Multi raman surprinsi ca eu desenez cu ceea ce noi mancam, sau cu lucruri pe care ei probabil le-ar fi aruncat. Este o forma de arta dusa la un alt nivel, care prinde foarte bine la public. Primesc des mesaje unde sunt intrebat cat exersez inainte de un asemenea show, toti raman surprinsi ca raspunsul meu este “nu prea exersez, si nici nu aveam habar ce voi face” eu traiesc pentru acele sentimente intense de a improviza., face viata mai condimentata.
5. Ce presupune participarea ta la un eveniment, din punctul de vedere al organizatorilor. Care sunt costurile pentru un desen?
Aici lucrurile sunt foarte diferite de la eveniment la eveniment, si de la om la om. Dar daca as face o medie la toate evenimentele mele anterioare, preturile au variat intre 50 si 500 euro. Totul consta in complexitatea desenului, durata si materialele folosite. Daca se cere un show live, organizatorii trebuie sa puna la dispozitie si un videoproiector + o camera video HD, dar aici totul depinde si de locatie si de cat de mult vor sa scoata numarul meu in evidenta.
6. Cu ce ti-ar placea cel mai mult sa desenezi?
Greu de zis, iubesc creionul, tușul, legumele, fructele, metalul, lemnul.. .tot! Toate sunt atat de diferite in proprietati , si din fiecare se pot crea mici bucatele de arta. Acum vreau doar sa avansez, si sa duc totul la un alt nivel , unde sa ma pot “juca” si cu gaz lichid, azot, s.a.m.d, pentru spectacole live mai incendiare.
7. Care sunt cele mai ciudate/interesante obiecte cu care ai desenat?
Cel mai ciudat desen al meu la un eveniment a avut o tematica metalica, intitulat “The mechanic world”, am folosit intr-un singur desen multe cuie, sarma, ciocane, piulite, burghie si le-am combinat cu stafide , cereale si condimente. A fost o tema impusa de mine si o mare provocare, nu mai facusem asa ceva si eram vazut LIVE in 8 tari din Europa.
Iar cel mai interesant, a fost un spectacol pe care l-am tinut la o prezentare de moda, unde in 15 minute am creat o poveste de dragoste folosind doar textile, nasturi, papetarie, pietre, frunze si papiote, totul sincronizat perfect pe o melodie de fundal aleasa si editata de mine.
daniel radulescu 2
  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *