french breakfast

French breakfast – special și romantic

Probabil că unul dintre cele mai speciale breakfast-uri pe care le-am mâncat vreodată a fost pe Coasta de Azur, într-o dimineață de septembrie, la o terasă pe malul mării. Cumva, gustul de unt din croissante se îmbina cu mirosul mării și pot să vă spun că nimic nu se compară cu asta.

Dar dacă vreți să vă surprindeți iubitul sau iubita cu un mic dejun de inspirație franțuzească la voi acasă, iată ce bunătăți puteți pregăti:

 

Friganele cu fructe

Aveți nevoie de:

– două felii de toast, tăiate pe diagonala (rezultă patru bucăți)

– un ou

– fructe proaspete

– miere

– unt

– sare

Bateți oul bine de tot într-o farfurie adâncă și dați-i un praf de sare. Puneți o bucată de unt la topit într-o tigaie. Înmuiați bine de tot bucățile de pâine în ou și prajiți-le pe ambele părți în unt.

Cand s-au rumenit ușor, scoateți-le pe o farfurie, turnați peste ele puțină miere și ornați-le cu fructe proaspete – căpșuni sau fructe de pădure.

 

Frigărui cu fructe

Ai nevoie de:

– ananas proaspăt

– căpșuni

– boabe de strugure negru

– măr

– mango

Pe bețe de frigărui normale, pui bucăți de fructe. Nu contează ordinea, ține doar de inspirație.

Încălzești grill-ul (sau tigaia grill) și le pui puțin pe grătar, cât sa devină și mai aromate. Când au început să facă dungi de grătar, le scoți si torni peste ele puțină miere sau sos de ciocolată. Dacă alegi varianta cu miere, merge foarte bine peste ele și un praf de scorțișoară.

 

Croissante și Pain au chocolat

Vom aborda varianta simplă, cea cu foi cumpărate din comerț. Alege foietaj, nu foi de plăcintă, și ai grijă să le lași 5-10 minute la temperatura camerei înainte de a te apuca de treabă.

Pregătește niște ciocolată sau niște gem de fructe, sau unt, pentru umplerea lor.

Pentru varianta cu unt, lasă-l să se topească la temperatura camerei. Înainte de a modela forma de croissant, unge bine foietajul cu pensula îmbibată în unt. Așa va căpăta gustul inconfundabil și delicios.

Pentru umplutură de ciocolată sau gem, îti recomand să creezi mici pachețele pe care să le umpli. Ai grijă la cantitatea de umplutură, altfel riști să dea pe afară.

Se pun la cuptor după ce în prealabil au fost unse cu ou batut. Se țin aproximativ 10 minute la 180 de grade, dar fiți cu ochii pe ele.

 

french breakfast

sursa foto: theviewfromthegreatisland.blogspot.com

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *