mic dejun sanatos
, ,

Recunosc, cel mai greu în toată treaba asta cu regimul de viață sănătos mi se pare treaba cu trezitul dis de dimineață, în jur de 8. Eu adorm în medie pe la 01.00-02.00 noaptea, după aproximativ 16 ore de muncă, așa că somnul este foarte prețios pentru mine și cele 7-8 ore recomandate nu îmi ajung pentru refacere.

Așa că săptămâna asta am mai făcut greșeli și am reușit performanța de a mă trezi la 9.30. De luni, trecem la programul de trezire la 8.00 pentru că încep antrenamentele.

Oricum, am decis să vă povestesc despre ce am ales să mănânc la micul dejun săptămâna aceasta, pentru că am ales trei variante ușor de preparat, foarte hrănitoare și echilibrate.

mic dejun sanatos

 

Sandviș cu brânză slabă, șuncă de pui și roșii

O felie de pâine integrală pe care am uns-o cu brânză Exquisa și pe care am aruncat doua felii de șuncă de pui. Roșiile sunt din grădina unor prieteni, au fost delicioase. Merge la fix cu o cană mare de ceai fierbinte.

Friganele cu nectarină

Îmi plac friganelele la nebunie, așa că trebuia să găsesc o variantă pe care să o pot mânca și care să nu îmi afecteze silueta. Așa că am tăiat trei felii dintr-o baghetă de secară, le-am înmuiat în lapte și le-am dat printr-un ou bătut. Apoi le-am pus într-o tigaie, fără ulei. Le-am prăjit pe ambele părți și am tăiat lângă ele o jumătate de nectarină, pentru gustul dulceag. Am mai făcut în altă zi și varianta cu o linguriță de miere.

Bruschete cu roșii și măsline

Două felii de pâine integrală pe care le-am tăiat în jumătate, rezultând patru bucăți, pe care le-am prăjit în toaster. Pe două dintre ele le-am uns cu pastă de măsline, pe celelalte două am pus un amestec de roșii, ulei de măsline, busuioc și usturoi. Au fost delicioase!

Voi ce alte variante de mic dejun sănătos și gustos cu pâine mai știți?

0
Share
avocado

Eu una, de când am renunțat la jobul călduț în favoarea gătitului, nu prea mai am timp liber. Adică deloc, somnul fiind și el limitat la cele șase ore, singurele în care nu gătesc/aprovizionez/testez.

Nu că mă plâng, că de plăcut îmi place de mor și energie am cu duiumul, așa e când iubești. Dar au început să apară cearcăne și semne vizibile de oboseală. Pe care le tratez din… frigider.

Pentru ten

Când lucrezi la 50 de grade, tenul tău are de suferit, mark my words! Dar e simplu de reparat cu o mască pe care o prepari dintr-un avocado copt bine, pe care îl dai prin blender cu două linguri de ulei de măsline extra virgin. Aplici pentru 10 minute, apoi clătești bine.

Pentru par

Părul meu stă bine strâns în coadă cam toată ziua. Motiv pentru care a început să arate foarte obosit. Așa că îl voi trata cu o mască preparată dintr-o banană, un gălbenuș de ou și 4 linguri de ulei de măsline. Se amestecă bine și se aplică pe părul umed. Ține-l într-un prosop câteva minute și apoi clătește.

Pentru piele

Înainte de a intra la duș, ia cu tine o lămâie tăiată pe jumătate. You will look weird, știu, dar îndepărtează celulele moarte rapid și pielea ta se va hidrata foarte bine. Tot ce trebuie să faci este să îți freci pielea cu ea și… gata.

Nu uita însă că uleiurile de cocos, struguri, ricin, măsline și multe alte ierburi și plante aromatice sunt aliatul tău împotriva semnelor de oboseală și sunt foarte ușor de achiziționat.

avocado

0
Share
rhubarblemonade01

Îmi aduc aminte că nu îmi plăcea deloc limonada. Mă obligau părinții să beau când eram mică și mi se părea cea mai odioasă băutură. I hated it. De-a lungul timpului am început să facem pace, dar tot nu găseam o variantă care să îmi placă cu adevărat, pe care să o visez în zilele toride de vară și după care să oftez iarna.

Așa că am început să experimentez și au ieșit câteva tipuri de limonadă mai… altfel, pe care le puteți încerca la PrioriTea.

Iată însă câteva secrete:

  • Cele mai frumoase lămâi din piață nu sunt și cele mai bune. Căutați lămâi cu coaja moale, care să se simtă la apăsare ca fiind pline de suc. Cu cât e mai tare și mai groasă coaja, cu atât mai seci lămâile.
  • Mierea de albine de la țărani este cea mai gustoasă și mai sănătoasă. Majoritatea tipurilor de miere din comerț sunt de fapt în cel mai bun caz îndoite cu zahăr. Evitați-le pe cât posibil.
  • Folosiți fructe proaspete, de sezon, pentru a da un gust special limonadei. Vara căpșunile, murele, zmeura, afinele, sunt alegerea perfectă. Daca acestea se zdrobesc, bagați-le în blender și faceți un piure delicios pe care îl puteți folosi și la un smoothie rece cu lapte și iaurt.
  • Pentru arome mai speciale, folosiți flori și fructe uscate sau condimente. Goji, scorțișoară, ghimbir, vanilie, migdale, stafide, flori uscate, ceaiuri aromate de fructe. Cam ce aveți prin bucătărie, comestibil, cu gust și miros bun.

Sper că vara voastră va fi mai răcoroasă alături de o limonadă bună și rece! Poftă de bun și sete de delicios vă doresc!

rhubarblemonade01

0
Share
Spaghete-cu-midii-poze-mancare-Radu-Dumitrescu-01

Ne plac midiile! Am putea să strigăm asta și să ne audă toată lumea. Ne place să gătim cu ele paste care ne lasă gura apă, supe cu fructe de mare care ne duc cu gândul la Asia și la aromele ei puternice, ne place să le mâncam preparate în vin alături de o porție mare de french fries și să ne imaginăm ca de fapt suntem în Belgia.

Dar mai știm și că sunt un ingredient destul de greu de folosit pentru începători, mai ales pentru că pune probleme la partea de recunoaștere a midiilor moarte, de curațare și depozitare. Am găsit însa un filmuleț menit să vă ajute să prindeți curaj și să vă încumetați la experimentat!

0
Share
piper lung indonezia

Așa cum îi spune numele, piperul lung este un sortiment de piper cu o formă lunguiață, alungită. Seamănă la gust cu piperul negru, însă nuanțele sale sunt mai calde și mai lemnoase. Acest tip de piper este produs în Indonezia, piper longum sau piperul cu bobul lung aparținâmd familiei Piperaceae. Recoltarea lui se face doar manual, pentru a nu distruge planta sau restul fructelor. Imediat după recoltare piperul lung este uscat la soare pentru a-și păstra aroma unică.

Cu toate că este folosit și cunoscut sub formă de condiment, piperul lung este foarte valoros și din punct de vedere terapeutic. Acționează puternic asupra sistemului digestiv și respirator. Reglează funcțiile digestive, fiind folosit în tratamentul anorexiei, indigestiei, flatulenței, durerilor abdominale etc.

În bucătărie îl puteți utiliza pentru asezonarea tuturor tipurilor de carne, în special pe cele însoțite de sosuri roșii, fiind renumit pentru eleganța discretă dar eficientă cu care îmbogățește aromele tomatelor. Mai este compatibil și cu supele sau fripturile, cu delicioșii cartofi Russel, cu salata de conopidă, cu mango sau cu mult apreciatele preparate stir-fry. Îi mai place să fie adăugat la fideluță din ou, aceasta devenind brusc deosebit de aromată și gustoasă.

Îl gasim mai ales în bucătăriile exotice din Asia de Sud-Est, India, Africa de Nord și mult mai rar în cele Europene.

Piperul Lung poate fi sfărâmat într-un mojar sau într-o râșniță și folosit la orice rețetă care necesită piper. Carnea de vită la grătar, asezonată din belșug cu piper lung, capătă o aromă excelentă, iar preparatele din porc sau pește au gust picant accentuat. Pudra fină de Piper Lung se poate presăra pe salatele de fructe, Bloody Mary sau felii din brânză de capră.

piper lung indoneziasursa foto: indirectheat.blogspot.com

0
Share