carpaccio

Cand mi-e pofta de carpaccio, nimic nu ma mai poate opri sa dau o fuga pana la Mega Image si sa imi cumpar toate ingredientele necesare. Il iubesc si nu puteam sa nu share-uiesc cu voi una dintre ultimele fotografii cu “bunatatea”. Cum il prepar?

In trei pasi simpli: rucola, felii delicioase de carne de vita, parmezan si otet balsamic! Ia si tu sa mori de pofta!

 

0
Share
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dacă sunteți în căutarea unui sandwich rapid, sănătos și mai ales foarte foarte bun, sunteți norocoși. Astăzi vă dau rețeta pentru cheese and veggies – o gustare light, dar totodată plină de nutrienți.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   Aveți nevoie de:

4 felii de pâine toast

Brânză de capră

½ ardei

½ roșie

5-6 felii de dovlecel

   Ardeiul și dovlecelul se taie felii subțiri și se pun pe grill câteva minute. Între timp pe o felie de pâine se așează brânză de capră, câteva felii de roșie, iar când celelalte legume sunt puțin perpelite se adaugă și ele.

Sandwich-ul se pune la toaster și se servește alături de câteva frunze de salată.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotografiile sunt realizate cu un aparat foto Olympus OM-D. Mulțumim pentru sprijin Olympus România.

0
Share
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laura a fost foarte inspirată când a creat această prăjitură. Toți cei care au gustat-o la noi la ceainărie pot confirma că este absolut mi-nu-na-tă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ca să o pregătiți acasă aveți nevoie de:

Aluat foietaj

O jumătate de măr

Unt

2 biscuiti digestivi

Zahăr pudră

Sirop de migdale

Topping de caramel

Se taie din alatul foietaj o bucată dreptunghiulară cam cât o palmă și se introduce la cuptor să crească frumos și să se rumenească. Între timp, într-o tigaie, se adaugă unt și zahăr pudră  și se caramelizează mărul taiat felii. Când este gata, foietajul se asează pe o farfurie, se stropește cu topping de caramel și se aranjează deasupra feliile de măr.

Peste aceste felii se presară biscuiții digestivi care au fost în prealabil zdrobiți și la final se scaldă totul în 2 lingurițe de siop de migdale.

Cu siguranță vă veți impresiona musafirii cu această prăjitură !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotografiile sunt realizate cu un aparat foto Olympus OM-D. Mulțumim pentru sprijin Olympus România

 

0
Share
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Astăzi gătim clătite cu legume. Rețeta este pe cât de ușoară, pe atât de consistentă, fiind potrivită pentru cină, dar și pentru un prânz pe fugă dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Așadar, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

2 ouă

Sare

½ l Lapte sau apă minerală

Făină

O jumătate de ceapă

5-6 felii de dovlecel

Mozzarella

Parmezan

Se taie ceapa julienne și se pune la călit. Adăugati puțina sare și astfel ea se va înmuia și nu se va arde J. Intre timp puneți feliile de dovlecel pe grill ( desigur puteți să le adăugați și crude, însă sunt mai gustoase dacă le coacem putin).

Pentru clătite se bat ouăle cu sarea, se adaugă laptele sau apa minerală și făină cat cuprinde că să iasă un aluat cu o consistență lichidă și fără cocoloașe.

Clătitele se coc în tigaie și apoi se umplu cu o felie de mozzarella, ceapă călită și feliile de dovlecel. Se împachetează frumos și se dau la cuptor pentru câteva minute (până se topește mozzarella). La final presărăm parmezan și poftă bună !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotografiile sunt realizate cu un aparat foto Olympus OM-D. Mulțumim pentru sprijin Olympus România.

 

0
Share
supa de pui prioritea

Vă anunțăm cu entuziasm că de astăzi vă așteaptă  la PrioriTea “Meniul zilei”. În fiecare zi vă vom pregăti cu drag supe sau ciorbe delicioase, feluri principale gătite cu grijă din ingredientele cele mai proaspete și bineînțeles deserturi fabuloase care abia așteaptă să le gustați.

supa de pui prioritea

Totodată ne-am gândit ca în fiecare zi, câte una dintre rețetele pe care le gătim să v-o împărtășim și vouă.  Astăzi am avut un pui de țară, așa că pentru început am ales să facem supă de pui cu legume.

Aveți nevoie de :

carne de pui (aprox. 1 k), preferabil crescut la țară

½ țelină

2 morcovi

2 ardei

1 ceapă

1 legătură pătrunjel verde pentru decor

condimente (sare, piper, cimbru)

Se spală carnea, se porționează și se pune la fiert. Când dă în clocot se spumează. Între timp se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie în două, morcovii rondele, iar țelina și ardeii se taie cubulețe. Toate legumele (mai puțin ardeii) se adaugă în oala cu carne și se lasă la fiert aproximativ 20 min. Când legumele sunt aproape fierte se adaugă și ardeii și se mai lasă 5-10 minute. La final condimentăm supa cu sare, piper, cimbru și orice alte arome vă mai doriți, iar după ce oprim focul adăugăm patrunjelul verde tocat marunt.

supa de pui prioritea

Vă așteptăm să degustați supa noastră ! Dacă vă încumetați să gătiți acasă, scrieți-ne într-un comentariu cum v-a ieșit și cu ce ați îmbunătățit-o. Poftă bună !

Fotografiile din categoria Rețeta zilei sunt realizate cu un aparat foto Olympus OM-D. Mulțumim pentru sprijin Olympus România.

0
Share