anne-burrell
,

Anne Burrell mi-a atras atenția de când am început să urmăresc Secrets of a Restaurant Chef. Îmi place foarte mult stilul ei așa că am ales să vă spun și vouă câteva detalii despre ea.

anne-burrell

   Burrell s-a născut la New York în 21 septembrie 1969. După ce în 1996 a absolvit cursurile Insitutului Culinar din America, s-a mutat în Italia unde a studiat la Italian Culinary Institute for Foreigners și unde a lucrat aproximativ un an în restaurante cu stele Michelin precum La Bottega del 30 în Toscana.

Când s-a întors în America, a cunoscut-o pe cea care avea să o propulseze în carieră –  Lidia Bastianich. Bastianich a angajat-o pe Burell pe post de sous chef la restaurantul său Felidia, iar mai apoi aceasta avea să devină chef la Italia Wine Merchants, care era deținut de fiul Lidiei Bastianich împreună cu Mario Batali.

Între timp Burell a început să predea la Institutul de Educație Culinară și a devenit sous chef-ul lui Mario Batali în cadrul Iron Chef America.

După apariția la Iron Chef, Anne Burrell a fost pe micul ecran cu propriul ei show tv Secrets of a Restaurant Chef și a continuat cu Chef Wanted– o emisiune în cadrul căreia ajuta restaurante de top să își găsească candidații potriviți pentru postul de executive chef. Ea mai apare în showuri ca Worst Cooks in America alături de Bobby Flay și Next Iron Chef: Super Chefs.

Prima ei carte de bucate Cook Like a Rock Star, publicată în 2011, are un loc de cinste în New York Times Bestseller List.

Anne Burrell este o fană declarată a mâncărurilor rustice, cu ingrediente simple și arome intense, iar stilul ei culinar este dominat de bucătăria italiană. Nu mănâncă niciodată ficat de vițel și preferă chiftelele înaintea burgerilor. 🙂

0
Share
fat,food,friends,scale,skinny,weight-b6b37dad5fccc1110a45c23200350860_h_large
, ,

Se spune că e bine ca atunci când te apucă boala slăbitului, cel mai bine îți anunți prietenii că nu mai ai voie dulciuri, pâine, suc, grăsimi, pizza, cașcavaluri, ciocolăți, etc, etc. Ei ar trebui să îți sară frumușel în ajutor și să te lege cu cămăși de forță imaginare astfel încât tu să nu cedezi în fața prăjiturilor și pizzelor pe care ei le înfulecă cu poftă. Știți despre cine vorbesc, nu? Despre ăia pe care i-ai înfige cu moaca în farfurie și cărora le șoptești printre dinții strânși ca să nu scapi vreo bală: “Stai liniștit, sunt ok, nu mi-e poftă.”

De când am avut revelația că procesul ăsta de slăbire nu se întâmplă definitiv și irevocabil decât dacă devine un stil de viață și mindset-ul tău este pe sănătate, nu pe înfometare, mi-au sărit în ajutor prietenii adevărați. Așa l-am cunoscut pe Vali Bosioc și pe cei de la Belle Maison Spa.

Pe Vali îl știam de mult, din online. Îi citeam blogul și îmi tot povesteau prietenii comuni că este un tip foarte serios și dedicat, care pe lângă antrenor personal, devine un prieten bun care te motivează și te ajută să îți atingi scopul. I-am scris pe Facebook și mi-a răspuns imediat, mi-a povestit puțin despre principiile pe care se ghidează și am decis să ne întâlnim. Zis și făcut, sâmbăta trecută am stat de vorbă vreo două ore pe terasa de la PrioriTea despre mine și ce îmi doresc. I-am povestit istoricul meu cu dietele, am vorbit despre ce înseamnă să mănânci sănătos și despre pofte. Pentru că programul meu era unul haotic, prima temă pe care mi-a dat-o înainte să ne apucăm de treabă a fost să ajung încet, încet, la 5 mese pe zi (trei mese principale și două gustări). Nu mi-a spus nu mânca aia, nu mânca ailaltă, nu mi-a interzis nimic. Tare, nu? Din septembrie vom începe programul de antrenamente, eu am optat pentru varianta la domiciliu.

valentin bosioc

Pe cei de la Belle Maison Spa i-am cunoscut printr-o prietenă bună, care este foarte încântată de serviciile lor. Auzisem că cei ce le-au trecut pragul au ieșit de acolo mai relaxați, mai optimiști, mai odihniți. Am decis să le fac o vizită și m-au întâmpinat cu un ceai în grădină și cu povești frumoase. Le-am povestit ce am pe suflet și am urcat într-una dintre camerele spa-ului unde m-au conectat la un aparat simpatic și micuț care a scos în doi timpi și trei mișcări un bilețel, ca un diagnostic. Mi-au măsurat cantitatea de apă în exces, cantitatea de grăsime, necesarul caloric zilnic și multe alte date. Next step – stabilirea procedurilor și recomandările lor de alimente care mă vor ajuta să slăbesc. Abia aștept!

belle maison spa

Practic toate stelele se aliniază și am aliați de nădejde pe acest drum pe care am pornit și din 2 septembrie ne apucăm de treabă! Iar cu ajutorul lor, voi putea și eu să vă ofer informații corecte și relevante, pentru ca știu că suntem în aceeași barcă. Între timp, eu mănânc 5 mese pe zi la ore fixe și deja se văd diferențele. Mă bucur enorm, pentru că știu că vom inspira multe persoane să treacă de la un stil dezorganizat și haotic la o viață sănătoasă și fericită.

Nu uitați să ne urmăriți aventurile aici, pe Gastronomist.ro!

Mulțumesc Belle Maison Spa și lui Vali Bosioc pentru implicare și pentru că îmi sunt alături trup și suflet în această transformare.

 

 

0
Share
ceainaria prioritea
,

A trecut o lună și un pic de când am deschis oficial. Mai exact pe 8 iulie, de ziua lui Kiko. De atunci, am gătit și thailandez, și italienesc, și grecesc, și mexican, am îmbunătățit rețeta limonadelor și am organizat un târg de handmade și o super expoziție de fotografie pe care o puteți admira în continuare până pe 31 august.

Acum, în timp ce pregătim evenimentele pentru toamnă, mă gândeam că abia aștept să intrați în ceainărie plini de zăpadă și noi să vă întâmpinăm veseli cu un vin fiert cu scorțișoară, sau cu un ceai fierbinte și un ștrudel cu mere aburind. Sau să vă răsfățăm cu păturici în zilele friguroase de toamnă, cu ploaie, ceai și plăcintă cu dovleac. Abia aștept să ne revedem sau să ne împrietenim. Cred că mai mult decât îmi place să gătesc îmi place să povestesc cu oamenii. Față în față, nu la telefon sau pe facebook.

Pentru că lucrul cel mai bun dintre toate lucrurile bune care ni s-au întâmplat în prima lună și jumătate sunt zecile de oameni noi pe care i-am cunoscut și care ne-au devenit prieteni.

ceainaria prioritea

 

 

0
Share
559567_10150622812430938_160388225_n
,

Trebuie să vă anunț de la început, postarea asta are potențial lacrimogen. Dar mai trebuie să știți că sunt lacrimi de fericire.

Acum aproape 8 luni am renunțat la un job foarte bun în marketing și comunicare pentru a-mi urma pasiunea pentru gătit. După 8 ani în domeniu, decizia a venit după nopți nedormite, după zile cu multe întrebări și după o demisie dureroasă, căci a marcat finalul unei colaborări frumoase și începutul unui drum nesigur, dar extrem de provocator.

M-am înscris la cursuri de bucătar profesionist și am început să dedic în medie peste 10 ore pe zi studiului și practicii în domeniu. Am muncit cot la cot cu unii dintre cei mai apreciați bucătari de la noi, am tocat zeci de kilograme de fructe și legume, am încercat să fiu cât mai atentă la fiecare pas, la fiecare fel de mâncare pe care îl pregăteau cei din jurul meu. Niciun moment însă nu mi-a trecut prin minte să renunț, oricât de greu îmi era să mă trezesc la 6 sau 7 dimineața, după ce cu o zi înainte muncisem 14-16 ore.

În același timp am luat decizia de a deschide împreuna cu prietenul meu și doi prieteni buni un loc draguț în care să ne întâmpinam prietenii cu mâncare bună și produse de calitate, pregătite ca pentru noi – PrioriTea. Am început să gătesc aici acum două săptămâni, odata cu primul brunch. Am o bucătărie mică, mică, dar simpatică. M-am bucurat pentru fiecare lingură, fiecare castron, fiecare cuțit și fiecare tocător pe care mi le-am cumpărat. Atunci când mi-am cumpărat tigăile, mai că am plâns puțin de bucurie în Metro.

Am avut niște emoții fantastice când am servit primul fel de mâncare. Am ieșit odata cu ospătarul la ușă și din spatele ei am urmărit reacțiile oamenilor atunci când au gustat prima dată. Apoi când au făcut poze deserturilor. Când am citit primele aprecieri în social media mi-a crescut inima, am simțit că ceea ce fac este bine și trebuie să fie din ce în ce mai bine. Dacă înainte feedback-ul venea greu, acum vine instant. Îl vezi pe fețele oamenilor care mănâncă. Și asta te poate face foarte fericit dacă pui în fiecare fel de mâncare atenție și dragoste. Sună ca un clișeu, dar așa e.

Nu e ușor deloc. Poate pare simplu, dar de fapt totul necesită un efort enorm, atât din partea mea dar și a oamenilor alături de care lucrez. Bine că suntem pe aceeași lungime de undă și că nu se uită ciudat la mine când fac jumătate de oraș numai pentru a aduce ingrediente de bună calitate și care știu cât de important este ca oamenii care ne vizitează să se simtă bine aici. Una dintre părțile foarte bune este că deja ne-am făcut mulți prieteni noi și simpatici care ne susțin și sunt alături de noi. Atunci când lucrezi în medie 14 ore pe zi, prietenii și oamenii care îți apreciază munca sunt ca niste boost-uri de energie, prinzi forțe proaspete prin ei.

Astăzi mi-am schimbat job status-ul pe facebook. Good bye Marketing & Communication Consultant, hello Food Creator! It feels damn good. Schimbările sunt bune.

559567_10150622812430938_160388225_n

 

 

 

0
Share
Jose Andres

Jose Andres

Specialitate: Bucătăria Spaniolă

José Andrés este creditat cu faptul că a adus de unul singur bucătăria spaniolă şi preparatele de tip tapas (aperitive) în fruntea alegerilor gastronomice americane. Născut în Spania, cheful a fost instruit de Ferran Adrià la restaurantul cu renume mondial El Buli de lânga Barcelona, înainte de a se duce în Statele Unite.

De cand s-a stabilit in zona Washington D.C. Andrés a creeat multe restaurante, incluzând şi Jaleo, care se specializează în tapas şi portii mici. Deşi porţiile sunt mici, savoarea lor te loveşte în plin  lucru care i-a adus lui Andrés şi restaurantului sau reputatia de “leader local al restaurantelor de tip tapas” de la Washington Post.

Mulţumită grupului creativ THINKfoodGROUP pe care l-a înfiinţat, Cheful Andrés continuă să aprindă pasiuni în scena restaurantelor şi sa extindă graniţele bucătăriei spaniole în America cu preparatele din restaurantul Jaleo sau în localuri precum “Minibar by José Andrés”.

Un fel de expoziţie culinară, Minibar by José Andrés serveşte doar câte şase clienti odata, dar îi delecteaza cu mai mult de 30 de feluri într-o singura şedinţa. Denumit un “altar a gătitului avangarde” de către New York Times, micuţul restaurant este considerat unul dintre cele mai bune din capitala naţiunii.

Cu felul acesta de aclamaţii nu e surprinzator faptul că Andrés a fost premiat în 2003 cu distincţia de Cel mai Bun Chef din Zona  Mid-Atlantică de Fundaţia James Beard, de asemenea şi cu titlul de Cheful Anului 2004 de revista Bon Appetit.  Un an mai tarziu Andrés a publicat prima lui carte de bucate, o odă a bucătăriei spaniole si măestriei tapas, “Tapas: A Taste of Spain in America”.

În Ianuarie 2008 a debutat Made in Spain, un serial de televiziune găzduit de Andrés. Serialul de 26 de episoade îl urmareste pe Andrés călătorind entuziastic pe tot globul.  O a doua carte de bucate pentru a acompania show-ul TV – “MADE IN SPAIN: Spanish Dishes for the American Kitchen”- a fost lansată în Noiembrie 2008.

Lucru puţin ştiut: Cheful Andrés a concurat la Iron Chef, câştigând proba cu carne de capra împotriva lui Bobby Flay in Aprilie 2008.

Reţete reprezentative:

–          Crochete de pui

–          Gazpacho (Supă rece de rosii)

–          Pui în sos Chilindrón

0
Share