Atunci când începi ceva nou, mai ales când e vorba de o schimbare a alimentației, e bine să o luăm încet. Așa că am ales ca prima zi din provocare să fie o zi de tranziție. Nu vă imaginați că am mâncat dulciuri și fripturi, dimpotrivă. Iată cum a decurs ziua mea.

M-am trezit foarte târziu azi, pe la 13.00. Nu mi se întâmplă asta foarte des, dar a fost prima zi mai liniștită din ultima lună și am vrut să profit de cele câteva ore în plus de somn. Am hranit animăluțele, am făcut un duș și to do list-ul de azi și am plecat cu Kiko spre Fibrio, unde voiam să mănânc o lasagna cu legume și tofu și să beau un suc verde. Pentru că azi e ziua de veganism și ziua în care reducem cantitatea de mâncare ingerată.

Am mâncat lasagna cu făină din hrișcă, legume și tofu, am băut un suc verde și mai apoi la aprox. o oră și jumătate diferență am băut un fresh de portocale.

La 19.00 am ronțăit câțiva biscuiți raw vegani uscați și am băut două căni zdravene de ceai de mentă.

Nu trebuie să mâncați ce am mâncat eu, important este să fie o zi fără carne și proteină animală și să încercați să mâncați mai puțin.

Lunea, miercurea și vinerea vor fi zile de post dietetic, cel puțin pentru mine.

Voi încheia seara cu o serie de 30 de minute de sport, ce include încălzire, două serii de câte trei minute de cardio, abdomene, încă o serie de cardio și apoi stretching și relaxare.

 

0
Share

De vreo două săptămâni încoace am o stare de nervozitate și o sensibilitate crescută, ca de început de depresie. Pe mine lumea mă vede mereu pozitivă și optimistă, cu zâmbetul pe buze și vorbăreață. Zilele astea am fost însă hater. Emo. A început cu o viroză groaznică, apoi cu niște bani mulți pe care a trebuit să îi dau repede undeva și bineînțeles că nu îi aveam, cu faptul că în ultima vreme nu m-am mai ținut deloc de programul de alimentație și doar cu ajutorul sportului am reușit să nu pun pe mine cele 5 kilograme slăbite în septembrie – octombrie.  Ce să zic, pe scurt, depresie in the making.

Până azi. Când am văzut o pereche de blugi skinny foarte frumoși în care mi-am dorit să încap. Și nu forțat, ci lejer, de parcă au fost ai mei dintotdeauna și ne-au despărțit mii de kilometri, nu 20 de kilograme! Și în mintea mea am decis că îi voi cumpăra și voi intra în ei. Repede.

Așa că vreau să văd cum mă schimb eu în 60 de zile de program de antrenament Full Body Ignition cu Vali Bosioc, cu tratamente și îngrijire corporală și cu atenție din partea mea, pentru mine. Pentru că fără asta nu se poate, dacă ies din rutina de slăbit și intru în cea de Laura freelancer, Laura la ceainărie, Laura la evenimente, Laura peste tot, s-a dus tot ce am construit.

Provocarea e lansată și pentru voi, dragele mele. Pentru că o prietenă descoperită recent (zic descoperită pentru că eu sunt convinsă că noi suntem prietene de multă vreme, și doar acum am găsit-o) deja mi se alătură. Primul pas pentru noi? Să intrăm în noul an cu maximum 59,9999 kg! 🙂

La treabă!

PS: Dacă vrei să te alături provocării de 60 de zile, lasă-ne un comentariu. Voi scrie zilnic despre programul meu și despre fiecare provocare. Hai cu noi, the more the better!

wk-0709-winning-wo-0361

0
Share

Doar că eu nu trebuie să slăbesc 150 de kile, doar 15. Ați spune probabil că e ușor, că în câteva luni de mâncat sănătos nici n-ai ce face… dar azi am avut o revelație.

Fac sport cu Valentin Bosioc și mărturisesc că azi dimineață, în timpul celei de-a doua ture de cardio, îmi venea să plâng. Nu de durere sau oboseală, ci de nervi. De nervi că a trebuit să ajung aici, să mă lupt din nou cu kilogramele și cu mine însămi. Și atunci, pentru prima dată, i-am înțeles pe oamenii aceia supraponderali de la Biggest Loser care plâng în timpul antrenamentelor.

0
Share
,

Da, a trecut o lună deja de când am decis că e timpul să îmi schimb stilul de viață și să mă port și să mănânc… sănătos. Ați spune poate că a fost super ușor (nu a fost), poate veți crede că m-am înfometat (never happened). Încă mai am scăpări, momente dezorganizate (this is the mother of all problems) dar am învățat multe.

Vi le spun și vouă, pe scurt și organizat

1. Cântarul este dușmanul meu. Nu mă mai urc pe el. E irelevant. Deși s-a blocat de o vreme la 67 de kilograme, zilele trecute am reîncăput lejer în blugii de 66 de kilograme. So fuck it, i-am scos bateriile și am pus pe el un teanc de reviste.

2. După tratamentele de la Belle Maison Spa, pielea mea se schimbă pe zi ce trece… în bine. Se reduce vizbil celulita, mă simt mai ușoară, este mai catifelată și overall am o stare de spirit mai bună. Plus că e mega relaxare și nu de puține ori am reușit să adorm, mai ales la Presoterapie (my favourite!).

3. Vali se distrează. Pentru că testăm tot felul de exerciții noi, pe care le urăsc la început dar îmi plac pe măsură ce devin mai ușor de realizat și pentru că îmi dau seama cât de mult mă ajută.

4. Am slăbit 5 kilograme în prima lună. Fără un efort masiv. Doar cu sport și proceduri de remodelare, și cu o minimă grijă la alimentație. Am mâncat și dulciuri să știți. Am mai mâncat și la 12 noaptea. Dar am ținut să mănânc trei mese pe zi minim, să nu beau băuturi carbogazoase și îndulcite, și am evitat mâncarea preparată în grăsime.

5. Odată cu revoluția asta legată de propriul corp, va începe LUNA SPARTANĂ. De mâine adică, cu extreme make over de îngrijire completă, pentru că vreau să îmi testez limitele și să văd cum pot evolua într-o lună.

Și acum, despre LUNA SPARTANĂ.

– antrenamente de trei ori pe săptămână, cu Vali.

– antrenamente ușoare de 20 min acasă, în fiecare seară

– alimentație echilibrată, 5 mese pe zi, la ore fixe

– tratamentele de beauty de la Belle Maison Spa

– ședințe de cosmetică, hairstyle

– shopping la finalul lunii

– un photo session la finalul lunii, adică pe 5 noiembrie

Well, I say this is SPARTA! Dar o sa vedem rezultatele pe 5 noiembrie!

fitness-plan

 

0
Share
,

De când am luat în serios treaba asta cu alimentația sănătoasă, sportul și procedurile de remodelare corporală sunt mult mai atentă la reacțiile pe care le are organismul meu la această schimbare. Pentru prima dată, simt că îl ascult și că trebuie să îi dau lucrurile de care are nevoie.

Despre alimentație și sport v-am povestit, a venit timpul să vorbim despre procedurile de remodelare corporală care mi-au fost recomandate de echipa Belle Maison Spa. De slăbit am început să slăbesc ( – 4 kg sănătoase până acum), sport fac de trei ori pe săptămână, iar de lunea trecută am început lucrul “la aparate”.

După o evaluare corporală foaaarte tare care se face extrem de simplu cu un aparat deștept, am ajuns la concluzia că trebuie să dau jos aproximativ 10 kg de grăsime. Atenție! GRĂSIME! Asta înseamnă de fapt o greutate ideală de 53,5 kilograme, adică aproape 19 de dat jos (mai am 15, yeeeey!). Iată cum arată “bilețelul meu de analize”. Tare, nu?

analiza corporala belle maison spa

Bun, acestea fiind aflate, mi s-au recomandat următoarele proceduri:

Dermocell – o dată pe săptămână, pentru reducerea celulitei. Practic, nodulii aceia care dau aspectul de coajă de portocală sunt stresați până când dispar! Abia aștept! Partea bună este că rezultatele se văd foarte rapid, că nu este dureros și că nu apar vânătăi cum se întâmpla adesea în cazul masajului anticelulitic.

Presoterapie – de două ori pe săptămână, pentru că acționează asupra depozitelor de grăsime ce deformeză pielea (coajă de portocală). Este de fapt un drenaj limfatic foarte eficient și foaaaaarte plăcut.

Împachetări – de două ori pe săptămână, pentru eliminarea apei în exces, reducerea celulitei și pentru îmbunătățirea aspectului pielii.

Electrostimulare – de trei ori pe săptămână, pentru mușchi mai fermi, îmbunătățirea circulației sangvine, plus că echivalează cu aproximativ trei ore se sport continuu.

Masaj anticelulitic – o dată pe săptămână, pentru reducerea celulitei, a aspectului de coajă de portocală, pentru hidratarea pielii și drenaj limfatic.

Eu am ales să grupez procedurile în ședințe de câte două pentru relaxare totală (credeți-mă, este super mega relaxant în căsuța frumoasă de pe str. Speranței) și durează aproximativ 2 ore.

Pentru că fiecare ședință este foarte complexă, vă voi povesti în detaliu despre fiecare pe parcursul tratamentului. Până atunci, iată câteva poze cu mine înainte, ca să putem observa diferențele.

laura fatlauraspate

Mulțumesc Belle Maison Spa și lui Vali Bosioc pentru implicare și pentru că îmi sunt alături trup și suflet în această transformare.

0
Share