Daca va plac aromele orientale, va imbatati cu miros de sofran si mirositi orice aliment inainte de a-l gusta, sunteti de-ai mei. Pentru voi, pasionatii de culori si gusturi, am creat un curs dedicat in care vom vorbi numai si numai despre mirodenii, originile lor si cum se folosesc.

Vom incepe cu o introducere despre istoria mirodeniilor, vom afla de unde vin si cum au ajuns pe mesele noastre. Apoi ne vom indrepta spre o lume a extremelor si vom afla care sunt mirodeniile “cele mai”. Urmeaza apoi sa discutam despre nu mai putin de 30 de mirodenii si amestecuri speciale si despre retete fabuloase care le contin.

 

Cursul dureaza 2 ore si se desfasoara in mansarda FotoHub (Calea Victoriei nr. 16 – pasajul Villacrosse Macca, etaj 4) pe 23 aprilie 2014.

Participarea presupune achitarea unei taxe de 90 lei (include o limonada, cookies precum si o diploma de participare).

Pentru inscrieri va rugam sa trimiteti un email la adresa lauraa.mihailescu@gmail.com. Detalii legate de plata (cont) veti primi ulterior pe email. Atentie! 12 locuri disponibile!

 

harta fotohub

0
Share
,

Inițial mă gândisem să anunț grupele din ianuarie mai aproape de 15 decembrie, dar cum vin Moș Nicolae si Moș Crăciun în curând am zis să îi ajut și pe cei care vor să facă niște cadouri frumoase și utile prietenilor.

Prima grupă începe pe 14 ianuarie, marțea, de la ora 18.30.

A doua gruă începe sâmbăta, 25 ianuarie, de la ora 11.00.

Cursurile se țin la Ceainăria PrioriTea, str. Romulus, nr. 41 (punct de reper – în apropierea Poliția Udriște/zona Unirii – Hala Traian)

Cursurile se adresează persoanelor care gătesc de obicei acasă, sunt pasionate de arta culinară și vor să învețe mai mult.

Cu ce te ajută cursul?

– Vei ști mai multe despre clasificarea alimentelor, noțiuni de chimie alimentară, standarde de calitate

– Vei recunoaște și vei învăța să lucrezi cu ustensile folosite în bucătărie

– Vei învăța și practica tehnici de preparare a alimentelor

– Vei nota și aplica în practică muuuulte rețete și secrete

Bonus! Curs de fotografie culinară!

Iata structura cursului:

1. Introducere in gastronomie / Clasificarea materiilor prime – curs teoretic
2. Ustensile din bucatarie – curs teoretic
3. Tehnici folosite in bucatarie – curs practic
4. Blaturi, aluaturi, decor – curs practic – invitat special Pastry Chef Andreea Mihailescu
5. Retete si demonstratie de cooking – curs practic
6. Examen final (cu juriu) – primiti diploma de participare

Fiecare sedinta dureaza aproximativ 2.5 ore timp in care scriem, gatim, povestim. Examenul final va fi… ca la Master Chef!

Costul cursului este de 480 de lei (se poate achita si in doua rate, prima inainte de inceperea primei sedinte, a doua cel tarziu inainte de sedinta nr. 4). In costul cursului intra si limonada, ceai, cafea, apa, gustarile pe care le vom savura in timpul cursului.

Pentru cei care doresc să ofere cursul cadou prietenilor, am pregătit niște vouchere simpatice! Plata pentru vouchere se face integral în momentul achiziționării lor. Acestea pot fi livrate de către noi oriunde în București și achitate ramburs sau prin transfer bancar.

Vă aștept!

0
Share