gordon ramsay

Chef profile: Gordon Ramsay

Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari ai lumii și cel mai bine plătit conform ultimelor știri este Gordon Ramsay. Toate scandalurile care au planat în jurul numelui Ramsay în ultimii ani nu au făcut decât sa crească valoarea brandului și să îl facă pe bucătar și mai cunoscut. Emisiunile “Master Chef”, “The F word”, “Kitchen Nightmares”, “America’s Best Restaurant”, “Hell’s Kitchen” și nu numai au făcut înconjurul lumii gastronomice. Iată câteva informații despre cum a ajuns Gordon bucătarul fermecător de astăzi.

Scoțian la origine, Gordon Ramsay a crescut în  Stratford-upon-Avon, Anglia. Cu o rană care a pus capăt prematur carierei sale de fotbalist, s-a întors la facultate pentru a finaliza un curs de hotel management. Talentul și dedicarea i-a oferit ocazia să învețe de la unii dintre cei mai buni chefi ai lumii, precum Albert Roux sau Marco Pierre White la Londra, sau Guy Savoy si Joël Robuchon în Franța.

În 1993 Gordon a devenit Chef al restaurantului Aubergine din Londra, care în decurs de trei ani a primit două stele Michelin. În 1998, la vârsta de 31 de ani, a deschis primul restaurant sub brandul Restaurantul Gordon Ramsay care a primit foarte repede prestigioasa recunoaștere în lumea culinară – trei stele Michelin.

Astăzi, Restaurantul Gordon Ramsay este cel mai longeviv loc care a păstrat această recunoaștere, iar Gordon este unul dintre cei patru Chefi din UK care a reușit să păstreze trei stele.

recunoscut la nivel internațional, Gordon a deschis un lanț de restaurante de succes în lume, din Italia în Statele Unite. Grupul continuă să crească prin inaugurările recente: Bread Street Kitchen în Londra, doua restaurante în Doha, Quatar, Gordon Ramsay Steak la Paris, The Fat Cow în Los Angeles și alte două deschideri planificate: GR Pub and Grill și GR BurGR în Las Vegas.

Ramsay a primit in 2006 distincția OBE (Order of the British Empire) de la Regina Elisabeth II pentru activitatea sa în domeniu.

A publicat o mulțime de cărți, despre care vom vorbi pe larg într-un material dedicat. Majoritatea au devenit bestsellere dar cea mai cunoscută este autobiografia sa “Roasting in Hell’s Kitchen”.

Gordon are un parteneriat global cu WWRD (Waterford, Wedgwood, Royal Doulton), prin care oferă produse home & lifestyle de calitate superioară.

gordon ramsay

sursa foto: neontommy.com

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *