buttermilk-panna-cotta

Deserturi ușoare de vară

Nu îmi place să vă dau rețete foarte complicate de mâncăruri care deși sunt delicioase, vă vor ține o eternitate în bucătărie. Vreau să vă încurajez să încercați feluri simple dar de efect, care să vă încânte simțurile și pe care să le preparați rapid. De vară, cum zic eu.

Astăzi vă propun trei deserturi cu ingrediente puține și a căror preparare nu durează mai mult de 15 minute.

 

Panna Cotta cu fructe

Mie Panna Cotta mi se pare de departe cel mai simplu de preparat desert. Iată lista de cumpărături:

– o jumătate de litru de lapte proaspăt

– o jumatate de litru de frișcă lichidă

– o păstaie de vanilie

– câteva linguri de miere

– 10 gr de gelatină

– căpșuni sau zmeură pentru ornat

Se pune gelatina la înmuiat în apă rece, conform instrucțiunilor de pe plic.

Laptele și frișca se amestecă într-o cratiță și se încălzesc la foc mic, până când conținutul este fierbinte, dar nu dă în clocot.

Se ia de pe foc, de adaugă semințele păstăii de vanilie, mierea (aici gustați ca să vedeți cât de dulce e) și la final gelatina, care se amestecă bine în compoziție, până când se topește complet. Se toarnă în forme (sau pahare) și se dă câteva ore la frigider.

 

Măr umplut cu înghețată

Se ia un măr mediu și i se scoate conținutul ca să facem loc înghetatei. Punem înauntru puțin rom, scorțișoară și o linguriță de miere și îl dam 10 minute la cuptor, să se înmoaie.

Când îl scoatem îl umplem cu înghețată și îl servim. Simply Yummy!

 

Clătite dulci cu caramel

Lista de cumpărături:

– un ou

– 200 ml lapte

– 100 ml apă minerală

– făină

– un praf de sare

– o lingură de ulei

– sirop de caramel pentru umplutură

Se bate oul cu laptele și cu apa minerală. Se adaugă făina în ploaie până când compoziția capătă consistența mierii lichide. Se adauga un praf de sare și lingura de ulei și se amestecă.

Se prajește în tigaia de teflon încinsă. Când se rumenește se întoarce pe partea cealaltă.

Caramelul se poate cumpăra direct sirop/cremă sau se poate face în casă. Practic, se topește zahăr în unt și se stinge cu smântână grasă.

Se umplu clătitele și sunt ready to eat. Merg și cu gem sau cu înghețată.

buttermilk-panna-cotta

sursa foto: tomatotango.com

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *