chef laura mihailescu

Concurs – Câștigă un loc la cursul de gătit pentru începători, grupa de week-end!

Dragii mei,

Am decis să scot la concurs un loc la cursul de gătit, pentru un pasionat de bucătăreală. Pentru cei care nu au auzit încă de curs mai jos veți găsi câteva informații precum și datele concursului!

Iată structura cursului:

1. Introducere in gastronomie / Clasificarea materiilor prime – curs teoretic
2. Ustensile din bucatarie – curs teoretic
3. Tehnici folosite in bucatarie – curs practic
4. Blaturi, aluaturi, decor – curs practic – invitat special Pastry Chef Andreea Mihailescu
5. Retete si demonstratie de cooking – curs practic
6. Examen final (cu juriu) – primiti diploma de participare

Fiecare sedinta dureaza aproximativ 2.5 ore timp in care scriem, gatim, povestim. Examenul final va fi… ca la Master Chef!

Ce va trebui sa faceti pentru a participa?

Sa dati Like paginii de Facebook Gastronomist, sa share-uiti public acest articol pe wall-ul vostru  cu mentiunea “Vreau la cursul de gătit pentru începători” si sa imi lasati un comentariu in care să îmi povestiți cât de pasionați sunteți de gătit. Aleg castigatorul in funcție de cât de mult mă convinge răspunsul și îl anunț pe 25 noiembrie!

Inainte de a va inscrie va rog sa va asigurati ca puteti ajunge la cursurile de sâmbăta de la ora 11.00.

All you have to do is share & like!

Update: Pentru povestea reteta, Anamaria Mirica a castigat concursul. Felicitari!

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

One comment

  1. Ana M
    November 18, 2013 at 7:09 pm

    Anamaria Mirica

    Timp de pregatire: 18 ani (liceu, facultate, master, cursuri)
    Timp de gatire : 7 ani la foc variat si in suc propriu (revista, radio, agentie de presa, recuperare creante, retea de fibra optica)
    Timp total – 29 de ani
    Grad de dificultate- mediu (dupa caz)
    Ingrediente:
    – 10 cup *Pasiune pentru gatit
    – 9cup *Rabdare si meticulozitate
    – 10cup *Dorinta de a descoperi ingrediente si retete noi
    – 8 cup *Pricepre in a scrie
    – 7cup *inventivitate
    (aprecierile cu privire la gramaje sunt personale si dupa gust, cine cunoaste bine preparatul mai poate lucra putin la cantitati)

    Preparare:
    Se iau toate ingredientele cup by cup si se amesteca dupa cum vrei tu sau dupa cum te mai impinge viata uneori.
    Ajungi la facultate dar inca nu-i momentul sa te apuci de gatit pentru ca esti aproape de casa si ciorba de la mama vine saptamanal, la borcan. Problema fiind rezolvata nu-ti ramane, dupa cursuri, decat sa mergi la evenimente si seara la revista sa le spui si altora ce intamplari cu poezie au mai avut loc in oras, ca doar te pricepi in a scrie.
    Te multi in Bucuresti, distanta dintre oala cu ciorba de la mama si garsoniera din Titan este atat de mare incat mai bine te apuci de gatit. Putinele informatii pe care ai reusit sa le acumulezi se fac varza mai repede in cap decat in oala si-ti dai seama ca este nevoie de putina oridine in dezordine. Cumperi o carte de bucate, dintre zecile pe care le gasesti la Dales, cu rabdare si meticulozitate te apuci de citit si incercat. Arzi o fasole de post cu afumaura naturala, maine porc copt incet la aragazul care abia palpaie si pe care proprietarul nu ti-l schimba, uite asa te pomenesti laudat de prietenii care-ti calca pragul si zic cum c-ar fi gustos ce faci. Cand laudele dau bine in clocot iti dai seama ca totul s-a transformat in pasiune pentru gatit si cu dorinta de a descoperi ingrediente si retete noi incepi sa experimentezi. Cum gatitul nu-i deloc o activitate rupta de societate, descoperi bloguri de nisa, prin 2009 pe Mazi ( pentru ca ti-e colega de la un etaj mai jos) si rezonezi cumva cand iti povesteste cum a facut prima ei supa. In acelasi an faci cunostinta pentru prima oara cu pasta polimerica de care te indragostesti iremediabil, faci cercei si flori si constati mai tarziu ca tehnicile de modelare in patiserie/bucatarie nu difera de cele cu lutul.
    Etapa cu “alo mama, cat se tine pe foc chestia asta?” ia sfarsit si treci la faza doi, zapacesti cu intrebarile cam toti vanzatorii din magazinele arabesti de prin zona Iancului-Obor, la schimb inveti sa utilizezi intr-un desert apa de flori, faci hummus si lipii dar realizezi ca nu te dai in vant dupa sumac, turmeric, garam masala si alte condimente arabesti. Nu te lasi intimidat, descoperi ingrediente si retete noi, asa se face ca te infiintezi la usa parintilor cu guacamole, bruschete cu busuioc, somon cu ierburi aromate (si putin usturoi, altfel te-ar dezmosteni tata) ashtaileh cu apa de flori de portocal si putin mastic, astfel reusesti sa-i surprinzi placut chiar si pe cei mai conservatori critici ai tai. Iar barilenii nu se lasa usor impresionati pentru ca au Dunarea si Insula Mare, locuri in care pestele este la el acasa iar gospodinele stiu sa-l prepare in fel si chip, de la stiuca umpluta pana la drob din scoici de apa dulce. Fascinatia este ca in Braila, daca vrei si stii de unde, poti cumpara peste cam cum facea Catherine Zeta Jones in No Reservations, dis de dimineata , in port.
    Tot am zis de trezitul in zori, ajungem la stadiul “impresionat viitor sot” dai o fuga pana la Dragonul Rosu, dar nu pentru haine, ti-a recomandat Mazi niste condimente chinezesti faine de aici. In drumul spre magazinul cu pricina n-ai cum sa ratezi tarabele cu legume, pe unele le stii, altele arata ciudat si nici prietenii chinezi nu stiu sa-ti explice pe limba ta ce sunt, in gradina bunicii n-ai vazut asa ceva dar nu e panica. Cumperi totusi cateva legume la care te uiti putin crucis, cu gand sa le descoperi cu laptopul in brate. Acasa concluzionezi ca ai luat vreo doua tipuri de varza, pak choy, nabana si un castravete oriental pe care initial il incadrai mai degraba la dovlecel. Pui bastonase de legume, adaugi varza de la ei fideluta, arunci intr-un wok si bucatele de pui, asezonezi cu five spice, sos de soia si o priza de zahar brun, separat faci un orez tot de la ei, mult mai parfumat , la final impresionezi si sotul.
    Evident ca dai si rateuri dar cu inventivitate reusesti treci peste, cand de Craciun, inainte sa ajungi la nasi, descoperi ca bezeaua facuta in cuptorul classic, in care ai pus pentru prima oara cream of tartar, este arsa la baza si pavlova-cadou partial ruinata. In cazul de fata iei cutitul , razi toara arsura, pui un strat de crema de vanilie dedesubt si zici ca asa era reteta.
    Povesti sunt, descoperiri facute dar si de facut inca-s multe si ele iar pasiunea nu se da batuta usor. Simt ca este cazul sa trec la pasul doi si sa fac lucrurile “ca la carte” iar cursul acesta va fi minunat.
    Chiar daca nu este o conditie numarul de like-uri pe facebook, mi-am rugat prietenii care au gustat ceva facut de mine sa-si arate sustinerea printr-un like, sunt curioasa si cata sustinere am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *