The-Dish-Floyd-Cardoz-Reflects-on-Top-Chef-Masters-Win-Offers-Up-Advice

Chef Profile: Floyd Cardoz

The-Dish-Floyd-Cardoz-Reflects-on-Top-Chef-Masters-Win-Offers-Up-Advice

Specialitate: Noua bucătărie indiană

Scena restaurantelor newyorkeze ar fi una cu totul diferită dacă Floyd Cardoz ar fi continuat să studieze biochimie în loc să se transfere la o scoală de catering. Deşi alegerea lui a venit ca un şoc pentru membrii familiei şi pentru prieteni, din acest motiv lumea culinară e un loc mai bun.

Crescut în India, cheful voia sa devina medic sau biolog marin. Cadoz a urmat cursuri culinare atât in India cât şi în Elvetia, rezultând într-un mix de tradiţii, tehnici şi arome care îi vor influenţa gătitul ani de zile.

Aterizat în oraşul New York a fost angajat la Lespinasse unde şi-a întâlnit mentorul, cheful Gray Kunz. Cei doi chefi aveau abordări şi filozofii similare şi în decursul a celor cinci ani pe care Cardoz i-a petrecut în acele bucătării, Kunz l-a încurajat să experimenteze cu condimentele indiene ale copilăriei lui.

În 1998, Cardoz a plecat de la restaurantul Lespinasse pentru a deschide Tabla alături de faimosul proprietar de restaurante Danny Meyer. Avându-l ca chef executiv şi partener al noului restaurant standardele erau înalte iar cheful s-a ridicat la masura asteptărilor, creeând un menu la fel de incredibil si aromat pe cat este el de modest.

Noua lui bucătarie idiană a facut valuri, câştigând repede un review de trei stele de la New York Times. Aclamările au continuat să curgă: În 2003, Bon Appetit l-a numit pe Cardoz un “Adevarat Inovator” în publicaţia anuală a Ediţiei Restaurantelor.

Reprezentând întreg spectrul de condimente şi arome indiene , restaurantul Tabla consumă condimente în valoare de 10.000 de dolari pe lună, folosind în special coriandru, chimen si boabe de piper negru. Grijuliu cu condimentele Cardoz s-a asigurat ca bucătariile Tabla sa aibă o camera de condimente separata de inima bucătăriei, unde condimentele sunt păstrate în containere etanş.

Pe lânga munca depusă la Tabla, Cardoz a lansat şi o primă carte de bucate în 2006, “One Spice, Two Spice “ iar în 2008 a lansat o linie de bucate deja gătite pentru compania de livrare la domiciliu FreshDirect.

Lucru puţin ştiut: Cardoz are o slăbiciune pentru îngheţata cu caramel de la Häagen-Dazs – este una din alegerile lui primare când vine vorba de junk-food.

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *