Portrait of Chef Cathal Armstrong for a story on local chefs who have lost weight in 2010.

Chef Profile: Cathal Armstrong

 

Portrait of Chef Cathal Armstrong for a story on local chefs who have lost weight in 2010.

Specialitate: Bucătarie americană

Născut într-o familie cu pasiune pentru gătit şi călătorie, Cathal Armstrong a copilărit în Dublin, Irlanda, unde şi-a petrecut zilele în grădina de fructe şi legume a familiei. Deşi familia lui Armstrong călătorea în interes de afaceri, Chatal a fost expus diferitelor culturi şi bucătării din toată Europa.

La vârsta de şapte ani Armstrong a început un program de schimb educaţional pe timpul verii cu o familie franceză. Aceste veri au fost petrecute în mijlocul fermelor de trufe,  mâncării tradiţionale şi a viilor locale. Bucătarul a dezvoltat puternice valori pentru ingredientele proaspete, îngrijirii animalelor si lucratul pământului.

După ce a lucrat în mai multe bucătării irlandeze, Armrstrong a intâlnit-o pe soţia şi partenera lui de afaceri, Meshelle. Cei doi s-au mutat în Statul Virgina, Statele Unite, pentru a creea Restaurantul Eve, unde terenurile agricole şi atmosfera sa le amintească de acasă. Scopul restaurantului Eve este de a creea o mâncare bazată pe ingrediente simple.

În 2006, familia Armstrong şi partenerii lor de afaceri au deschis Eammon’s :A Dublin Chipper , care este în mod normal, un local cu peşte şi cartofi prăjiţi, de asemenea şi barul vintage PX, de la etaj.  De curând Chatal şi Mechelle au restaurat The Majestic in centrul vechi din Alexandria care oferă preparate inspirate din bucătăria din Virginia.

Armstrong a fost nominalizat al categoriei Cel Mai Bun Chef din Zona Mid-Atlantica la premiile Fundaţiei James Beard în anul 2007 şi 2008. A fost de asemenea catalogat ca unul din ‘’Cei mai buni 10 Chefi Noi’’ de revista Food & Wine şi StarChefs – Rising Star in 2006.

Un lucru puţin ştiut: Chatal vorbeşte fluent patru limbi: Engleză, Franceză, Spaniolă şi Irlandeză.

Reţete representative:

–          Bouillabaisse

–          Paste Carbonara

–          Homar American fiert in unt Kerrygold cu morcovi baby în stil Irlandez

 

 

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *