michelin

Ce înseamnă Stelele Michelin?

Termenul “Stea Michelin” reprezintă simbolul calității în domeniul culinar, ceea ce este oarecum amuzant ținând cont că brandul Michelin este de fapt unul de cauciucuri. Compania Michelin a lansat primul său ghid culinar în anul 1900 pentru a încuraja excursiile în Franța și a început să facă review-uri de restaurante în mod anonim folosind un sistem de trei stele de prin anul 1933.

Michelin oferă de la 0 la 3 stele folosind un sistem de review anonim. Cei care efectuează aceste review-uri trebuie să aibă în vedere calitatea, tehnica, personalitatea și consistența mâncării, nu decorul restaurantului, table setting-ul sau calitatea serviciilor.

Există ghiduri anuale Michelin dedicate mai multor țari sau regiuni, majoritatea din afara Statelor Unite. De vreme ce sistemul Stelelor Michelin a început în Franța, există guri rele care spun că se favorizează bucătăria franțuzească și stilul snob, formal, de a mânca.

În New York, de exemplu, sunt șapte restaurante care au primit ratingul de trei stele și numai unul dintre ele este excepție de la snob, formal. Acesta este Chef’s Table at Brooklin Fare unde masa este servită la o masă de bucătărie.

Ce înseamnă Stelele Michelin:

– o stea – un restaurant foarte bun în categoria sa

– doua stele – bucătărie excelentă care merită o vizită în cazul în care sunteți în zonă. Bucătărie de primă clasă în categoria sa.

– trei stele – bucătărie excepțională ce merită o vizită specială. De cele mai multe ori cu prețuri foarte mari și o listă extinsă de vinuri.

Motivul pentru care Stelele Michelin sunt atât de faimoase este că majoritatea restaurantelor nu primesc nici măcar o stea. De exemplu în Ghidul Michelin din Franța din 2009, 3531 de restaurante sunt incluse, din care numai 548 au primit stele. Dintre acestea, 449 au primit o stea, 73 au primit două stele și numai 26 au primit trei stele.

michelin

 sursa foto: huffingtonpost.com

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 1 Votes

Share

About Laura

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *